Djelatnici Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica izlaganjem u Bjelovaru predstavili odličnu višegodišnju suradnju s Društvom psihologa VPŽ

Djelatnici Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, Nela Krznarić i Robert Fritz, u petak, 30. rujna u Bjelovaru su održali izlaganje pod nazivom “Tjedan psihologije u virovitičkoj Gradskoj knjižnici” na Stručnom skupu s međunarodnim sudjelovanjem “Vidljivost narodne knjižnice u lokalnoj zajednici”.

Skup je organizirala Narodna knjižnica “Petar Preradović” Bjelovar u povodu 190 godina postojanja knjižničarstva u Bjelovaru, 70 godina Dječjeg odjela i 50 godina Bibliobusne službe.

Izlaganje je prikazalo višegodišnju suradnju Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica i Društva psihologa Virovitičko-podravske županije na programu “Tjedan psihologije u Hrvatskoj”.

Od 2010. Knjižnica je sudjelovala na 12 manifestacija kao domaćin, partner, suradnik. Aktivnosti društva psihologa VPŽ su kroz razne aktivnosti nastojale približiti i predstaviti psihologiju i psihologijsku znanost u zajednici, njenu uključenost u svakodnevni život pojedinca i društva u cjelini. Narodna knjižnica, kao mjesto okupljanja, cjeloživotnog obrazovanja, kulture i informiranja svojom je misijom i djelovanjem usuglašena sa zajedničkim ciljevima i zadacima.

Prikazali su pregled događanja (predavanja, predstavljanja, izložbe, tribine, projekcije, koncerti…) održanih u Knjižnici, a dosad ih je bilo više od 50 s ukupnom posjetom više od 3.000 korisnika.

Pokazalo se da Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica na ovaj način snažno podupire i aktivno zagovara suradnju u lokalnoj zajednici koja generira dodanu vrijednost te poboljšava njen imidž i vidljivost.

-Vjerujemo da će se suradnja s Društvom psihologa Virovitičko-podravske županije nastaviti dalje na obostrano zadovoljstvo – poručili su.

(knjiznicavirovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content