NEXE ponovno izborio grupnu fazu EHF Europa lige! Luka Moslavac i Fahrudin Melić predvodili ‘Gromove’ do velike pobjede

Prepuna sportska dvorana Osnovne škole kralja Tomislava u Našicama ugostila je rukometaše NEXE-a i pojske momčadi Azoty-Pulawy uoči uzvratnog susreta drugog pretkola za plasman u EHF Europsku ligu. Prvi dio utakmice protekao je u izjednačenoj borbi, pri čemu se gotovo do odlaska na odmor niti jedna momčad nije uspjela odvojiti na više od pogotka razlike. Domaći su većim dijelom vodili, ali su i gost iz Poljske u nekoliko navrata bili u minimalnoj prednosti. U posljednjih pet minuta Gromovi s Krndije odlaze na +4 (16:12), no gosti koriste igrača više pa se na odmor odlazi s rezultatom 16:13 za NEXE.

U nastavak rukometaši NEXE-a ulaze još motiviraniji i jači. Nakon četiri minute igre bio je nadoknađen zaostatak iz Poljske (20:14), a u 40. minuti domaći rukometaši imaju +8 ( 24:16). Međutim gosti se ne predaju i ponovno vraćaju domaću prednost na šest zgoditaka “viška”. Nastavlja se igra gol za gol do posljednjih pet minuta, kada Gromovi koriste nekoliko vezanih pogrešaka gostujućih rukometaša i odlaze na sigurnih +9 u 59. minuti ( 34:25). Do kraja su gosti uspjeli ublažiti poraz na konačnih 35:27, a NEXE je ponovno ušao u grupnu fazu EHF Europske lige te je slavlje moglo početi.

Najefikasniji u našičkim redovima bili su Fahrudin Melić s devet i Luka Moslavac s osam zgoditaka, dok je Moreno Car sakupio sedam obrana. Naravno, ovdje se ne smije zaboraviti niti bučna našička publika, koja je od prve do posljednje minute bila uz svoje rukometaše.

Jedan od najboljih u domaćim redovima bio je Virovitičan Luka Moslavac.

– Ova pobjeda je zasluga cijele ekipe. Pokazali smo da je onih -6 u Poljskoj bio samo naš loš dan, dok su naši suparnici iskoristiti naše brojne tehničke pogreške. Dans smo pokazali da smo bolja momčad i zasluženo smo se plasirali u grupnu fazu Europske lige. Poljaci se nisu predavali do kraja. Nekoliko puta su se vraćali u utakmicu, a mi smo izvukli posljednji atom snage i presretni smo- nakon utakmice nam je izjavio Luka Moslavac.

Iz trenera Branka Tamšea također je isijavalo zadovojstvo postignutim.

– Sport je takav da može puno toga dati, ali i puno toga uzeti. Dečki su danas pokazali da imaju veliku hrabrost i ja im skidam kapu do poda. Milijun puta hvala predivnoj publici, koja je uvijek uz nas u svim utakmicama. Ljudi su u nas vjerovali. Ekipa Azoty Pulawy je jako čvrsta ekipa koja je pokazala da zna odlično igrati rukomet. Mi smo velikom borbom i koncetracijom naplatili svoj rad. S nekim popravcima, ovako moramo igrati i dalje. Sada je vrijeme za slavlje, jer smo ušli u grupu Europske lige. Treniranje i pripreme su donijele rezultat i to je bitno- zaključio je trener Branko Tamše.

NEXE: Marko Račić, Aleksandar Bakić 3, Fran Mileta, Predrag Vejin, Moreno Car (9+0), Ivan Sršen 1, Mihailo Radovanović (1+0), Marin Jelinić 7, Alen Blažević, Tomislav Severec 1, Luka Moslavac 8, Janko Kević 1, Mario Tomić 1, Fahrudin Melić 9, Dorian Markušić 4, Gianfranco Pribetić, trener: Branko Tamše.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content