Odgovori na zajedničke izazove: Povećanje kvalitete i dostupnosti usluga Crvenog križa i kroz EU projekt

U organizaciji Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije, u Kulturnom centru Osijek, danas (ponedjeljak) je održana Uvodna konferencija projekta “Pomozi – podrška i oblikovanje modaliteta odgovora na zajedničke izazove”.

Projekt se provodi u okviru natječaja Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice koji financira Europski socijalni fond iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a Osječko-baranjska županija jedan je od partnera zajedno sa svim lokalnim društvima Hrvatskog Crvenog križa s područja županije. Danas je ujedno provedena i jedna od aktivnosti u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa koji se obilježava 13. listopada. Naime, pred početak Konferencije djelatnici Područnog ured Civilne zaštite Osijek pripremili su izložbu fotografija vezanih uz aktivnosti sustava Civilne zaštite u katastrofama.

– Projekt “Pomozi – podrška i oblikovanje modaliteta odgovora na zajedničke izazove” je odličan projekt Crvenog križa, vrijedan više od 420.000 kuna, a provodi se radi jačanja kapaciteta i spremnosti snaga Crvenog križa u sklopu operativnih snaga Civilne zaštite. Naglašavam da Crveni križ kontinuirano i izuzetno dobro surađuje i radi sa svim snagama Civilne zaštite Osječko-baranjske županije, a u prilog tomu dovoljno je samo sjetiti se početaka pandemije koronavirusa i ukrajinske krize, kao i mnogih drugih njihovih aktivnosti. Zavrjeđuju sve pohvale za iskazanu spremnost, angažiranje i volju u svim aktivnostima, a posebna pohvala ide i volonterima koji djeluju u sustavu Crvenog križa na području naše županije – rekao je zamjenik župana Mato Lukić na otvaranju Uvodne konferencije.

Ravnatelj Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije Goran Latković zahvalio je čelnicima i djelatnicima Osječko-baranjske županiji što prepoznaju napore i nastojanja ovog Društva da kroz svoje redovno djelovanje, pa tako i Projekt „Pomozi“ doprinesu stalnom podizanju kvalitete i dostupnosti usluga Hrvatskog Crvenog križa žiteljima Osječko-baranjske županije, a posebno podizanju stupnja spremnosti za odgovor na velike nesreće i katastrofe.

Inače, Projekt “Pomozi – Podrška i oblikovanje modaliteta odgovora na zajedničke izazove” financiran je temeljem Odluke o financiranju Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u stopostotnom iznosu od 421.397,22 kuna, a njegovim provođenjem ojačat će se kapaciteti i podići spremnost pripadnika Hrvatskog Crvenog kriza Društva Crvenog kriza Osječko-baranjske županije kao jedne od temeljnih operativnih snaga sustava civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

(www.icv.hr, tj, foto: OBŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content