OPĆINA ĐURĐENOVAC Članovi Lige protiv raka “Mimoza” obilježili Dan ružičaste vrpce

Dan ružičaste vrpce Liga protiv raka “Mimoza” Đurđenovac obilježila je danas (petak) u centru mjesta gdje je na svom štandu izložila radove svojih članova.

Članovi svoje radove daju za dobrovoljni prilog kojim se “Mimoza” financira, a također ju financira i Općina Đurđenovac, dok im u susret izlazi i HŽ sufinanciranjem olakšice u iznosu od 75 posto cijene karte za oboljele od karcinoma, što im uvelike olakšava putovanje na liječenje. Oboljelima za odlazak na kemoterapije doniraju 400 kuna jednokratno, a za smrtni slučaj 500 kuna.

Podsjetimo, Dan ružičaste vrpce humanitarna je akcija čiji je glavni cilj upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke, jer se 90 posto oboljelih žena može izliječiti ako se bolest otkrije u početnom stadiju

Građani su se u velikom broju odazvali akciji, što je potvrda da udruga aktivno djeluje na području općine.

Foto 2 4

OŽB Našice je tom prigodom ustupila svoje djelatnike za mjerenje šećera i tlaka, a donirala im je i aparat za mjerenje GUK-a.

Članovi Lige protiv raka “Mimoza” posebno se zahvaljuju medicinskom osoblju s internog odjela na čelu s doktorom Zdravkom Rončevićem i glavnom sestrom odjela Zvjezdanom Gvozdanović.

(www.icv.hr, eš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content