Svečanim koncertom Cantus Ansambla u Slatini otvoren XXVIII. Međunarodni glazbeni festival “Dani Milka Kelemena”

Svečanim koncertom Cantus Ansambla jučer (četvrtak) je u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina otvoren XXVIII. Međunarodni glazbeni festival “Dani Milka Kelemena”.

Ovogodišnji festival otvorila je izaslanica predsjednika Sabora RH Gordana Jandrokovića, predsjednica saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu, saborska zastupnica Vesna Bedeković koja je tom prigodom podijelila radost otvorenja XXVIII. izdanja “Dana Milka Kelemena” evocirajući sjećanja na svoje osobno poznanstvo s maestrom Kelemenom, čijim je citatima nastojala njegovu osobnost, jedinstvenost i neponovljivost dokučiti onima koji nisu imali tu čast i privilegiju poznavati ga za njegova života.

IMG_2684_Fotor

Na svečanosti otvorenja festivala “Dana Milka Kelemena”, među brojnom publikom bili su i izaslanica ministrice kulture i medija RH, ravnateljica Uprave za medije i razvoj kulturnih i kreativnih industrija Jasna Vaniček Fila, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Dinko Begović, zamjenik gradonačelnika grada Slatine Ilija Nikolić sa suradnicima, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije Martina Bunić, predsjednik Baroknih večeri u Varaždinu i izaslanik dekanice Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku Davor Bobić u pratnji pročelnika Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti Zlatka Kozine, pročelnica Ureda za kulturu grada Szigetvara Andrea Malek, te predsjednik Festivalskog odbora DMK Antonio Brzica, kao i brojni ljubitelji ozbiljne glazbe.

Uoči svečanog otvaranja otvaranja XXVIII. izdanja Međunarodnog glazbenog festivala “Dani Milka Kelemena”, u Zavičajnom muzeju Slatina otvorena je izložba “Slikarstvo, a u k!”, na kojoj su izloženi radovi studenata Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka, odnosno njenog Odsjeka za vizualnu i medijsku umjetnost.

IMG_2708_Fotor

Sljedeći događaj ovogodišnjih “Dana Milka Kelemena” bit će koncert Kvarteta Sebastian u župnoj crkvi sv. Josipa u petak, 7. listopada s početkom u 19.30 sati.

XXVIII. izdanje Međunarodnog glazbenog festivala “Dani Milka Kelemena” održava se sve do 16. listopada pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, Ministarstva kulture i medija RH, Virovitičko-podravske županije, Grada Slatine, Turističke zajednice Grada Slatine i drugih.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content