U Donjoj Motičini održano tradicionalno druženje PU “Pčela” Našice, a ujedno je održano i 14. ocjenjivanje meda članova Udruge

U Donjoj Motičini održano je tradicionalno, 21. po redu druženje pčelarske udruge “Pčele” Našice, a tom prigodom podjeljenje su medalje za kvalitetu meda. Bilo je to 14. ocjenjivanje meda članova Udruge, pa je tako za 44 uzorka dodijeljeno 14 zlata, 17 srebra i 13 bronci, a iste je članovima podijelio gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba.

Predsjednik udruge Željko Špoljarić pozdravio je okupljene i zahvalio se na dolasku, posebno gradonačelnika Krešimira Kašubu kojem su zahvalni za suradnju i podršku na svakom projektu, predsjednika mjesnog odbora i predsjednika Udruge vinogradara i voćara Našice Darka Cerovskog, predsjednika Upravnog odbora u Hrvatskom pčelarskom savezu, predstavnika županije u Hrvatskom pčelarskom savezu te predsjednika Udruge “Đakovština” Željka Tomića koji se uvijek odazove na sve njihove aktivnosti.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba tom je prilikom rekao kako je Pčelaraka udruga “Pčela” početkom rujna imala 14. ocjenjivanje meda i ovo je prilika podijeliti priznanja i uručiti medalje članovima Udruge za kvalitetu njihovog meda.

– Važno je naglasiti da je Pčelarska udruga “Pčela” jedina u Hrvatskoj koja ima liniju za proizvodnju satnih osnova i čast mi je da grad partnerski sudjeluje u financiranju troškova. Također, dodijeljen im je prostor za liniju te smo prije četiri godine participirali i u samoj nabavci. Udruga slavi 98 godina rada, razlog tomu je i ovo druženje danas, te možemo reći kako su među najboljima u proizvodnji meda, ali i svih ostalih proizvoda tog tipa- rekao je Kašuba.

(www.icv.hr, eš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content