U OŠ Josipa Kozarca iz Semeljaca provodi se vrijedan projekt “STEM – moje obrazovanje”

Osnovna škola Josipa Kozarca iz Semeljaca zajedno s partnerskim školama iz Trnave i Selaca Đakovačkih provodi projekt STEM – moje obrazovanje od 1. rujna 2022. godine do 30. studenog 2023. godine.

Uvodna konferencija projekta održana je u OŠ Josipa Kozarca u Semeljcima, a nazočili su joj zamjenik župana Josip Miletić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Miranda Glavaš Kul, načelnik općine Semeljci Grga Lončarević, ravnateljice partnerskih škola te ostali uzvanici.

Foto 2 8
Foto: OBŽ

Projekt ima za cilj unaprjeđenje STEM vještina učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika te učenika, razvijanje IKT kompetencija učenika i poboljšanje sposobnosti učitelja u podučavanju i funkcionalnosti upotrebe IKT u odgojno-obrazovnom procesu. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.067.652,72 kuna (274.570,44 eura).

– Želimo razvijati vještine i kompetencije darovite djece zbog kojih smo i pokrenuli ovaj projekt. Izuzetno je važno pronaći model kojim bismo im dodatno pomogli u usavršavanju i učenju, osobito u STEM području, a jedan od načina je suradnja s Kraljevinom Norveškom koja se kao donator uključila u ovaj projekt. Također, Osječko-baranjska županija razvija i Regionalni znanstveni centar vrijedan 21 milijun kuna, a vrijedne STEM projekte provode i škole u Đakovu, Dalju i Semeljcima, čime se ulaganja u usavršavanje STEM vještina naših učenika penju na više od 30 milijuna kuna. U tom ćemo smjeru nastaviti raditi i dalje – kazao je Miletić.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content