Udruga invalida rada Virovitica treću godinu nastavlja s projektom „Starim i nemoćnim osobama važna je naša podrška“

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se s ciljem naglašavanja starijih osoba kao važnih članova svakog društva te ukazivanja na važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi njihovim potrebama i sposobnostima.

Udruga invalida rada Virovitica već duži niz godina provodi programe kojima pomaže starijim i nemoćnim osobama u Virovitičko – podravskoj županiji. 

Trenutno provodi dva programa koje financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. To su programi „Starim i nemoćnim osobama je važna naša podrška“,  a drugi je „Prijevoz za stare i nemoćne osobe u ruralnim područjima“.

U cilju uspješne provedbe zaposlene su dvije djelatnice koje pružaju socijalne usluge pomoći u kući i prijevoza za starije osobe. Jedan osoba radi na administrativnim poslovima.

Projekt  „Starim i nemoćnim osobama važna je naša podrška“ provodi  se već treću godinu. Ukupna vrijednost projekta je 150.000 kuna po godini, a u cijelosti je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Projekt traje do 31. svibnja 2023. godine.

Ciljevi projekta su pridonošenje poboljšanja kvalitete života za osobe s invaliditetom te starije i nemoćne osobe u Virovitičko-podravskoj županiji, pružanje socijalne usluge pomoći u kući i prijevoza te spriječiti institucionalizaciju starih i nemoćnih osoba. 

(www.icv.hr, mš)

MRMSOSP logo v

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content