Vrhunski rukometni stručnjak Damir Eklić nakon 10 godina ponovno posjetio “svoju” dvoranu u Orahovici: Ovdje sam uvijek kao kod kuće

Na utakmici 2. kola Hrvatskog rukometnog kupa Regije Istok u kojoj su snage odmjerili RK Orahovica i RK Osijek, posebno je lijepo u orahovačkoj sportskoj dvorani bilo vidjeti vrhunskog rukometnog stručnjaka Damira Eklića koji je dio svog seniorskog trenerskog posla odradio i kao glavni trener ŽRK Orahovica.

Eklić je svojim stručnim radom i prije svega ogromnom ljudskošću ostavio neizbrisiv trag u orahovačkom rukometu i može se slobodno reći da je upravo on jedan od najvećih stručnjaka koji je radio u Orahovici u proteklih 20 godina.

-U Orahovici sam kao kod kuće, tu sam počeo raditi seniorski rukomet, bila je to 2012. godina. Pamtim s ugodnim uspomenama sve što mi se u Orahovici dešavalo. Ovdje sam došao iz Rukometnog kluba NEXE i odmah shvatio da sam došao među prijatelje i sve će mi iz Orahovice ostati u dubokim i lijepim sjećanjima i svakim put kada dođem ovdje i moja i obitelj i ja se osjećamo jako dobro – započeo je Eklić.

Uoči kup utakmice, od strane ŽRK Orahovica i organizatora u povodu obljetnice 50 godina rukometa u Orahovici primio je zahvalnicu za sve što je dao orahovačkom rukometu i to iz ruku voditeljice škole rukometa ŽRK Orahovica, trenerice Andrijane Rukavina.

-Nažalost u subotu na toj velikoj obljetnici zbog svojih obveza u Rukometnom klubu Osijek neću moći nazočiti, moram reći da mi je to jako žao jer sam baš želio vidjeti ekipu koju sam vodio i sve te ljude koji tada bili uz mene. Hvala organizatoru koji se ovom prigodom sjetio i uručio mi tu zahvalnicu koja će zauzeti posebno mjesto u mom domu. Upućujem iskrene čestitke orahovačkom rukometu na ovoj velikoj i značajnoj obljetnici i siguran sam kako će to sve proslaviti dostojanstveno i onako kako treba – kaže uvijek iskreni Eklić te na kraju daje svoje mišljenje o današnjem radu u orahovačkom rukometu.

-što se tiče RK Orahovica, riječ je o jako dobroj momčadi, tu ima sjajnih momaka, Kiš, Šijaković i Rotim su vrhunski igrači i ja im želim puno sreće u nastavku prvenstva da vođeni svojim Duhovima u ovoj dvorani pokažu kako se ovdje igra i pobjeđuje. Pratim i znam da se radi s djecom, ima mladih, a isto tako pohvalno je vidjeti da se jako dobro radi s djecom i mladeži u ženskom rukometu. Kada sam došao ovdje vidjelo se da je Orahovica sportski grad i reći ću grad u kojem rukomet ima bogatu i uspješnu tradiciju i ono što je najvažnije to je sport koji prati i podržava velik broj ljudi. Svim ljudima koji rade u rukometu u ovom gradu želim puno uspjeha i dugi niz godina odličnih rukometnih rezultata – zaključio je Eklić.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content