Zbog svojeg rada stupovi su društva: Odgojiteljima, učiteljima, nastavnicima i profesorima čestitamo Svjetski dan učitelja

Posljednjih 28 godina na današnji dan, 5. listopada, diljem svijeta obilježava se Svjetski dan učitelja. Prilika je to da se onima koji svojim trudom i brigom sudjeluju u podizanju budućih generacija “na noge” pruži podrška te naglasi važnost njihova rada. Ta važnost je, danas više nego ikada, nemjerljiva i neprocjenjiva.

Živimo u brzim vremenima, vremenima u kojima je, naročito djeci i mladima, jako lako ostati bez fokusa te izgubiti iz vida vrijednosti koje im njihovi najbliži nastoje usaditi. Upravo u tim trenucima vi – odgojitelji, učitelji, nastavnici i profesori najveći ste saveznici, prijatelji i spona između roditelja i djeteta. Svakodnevnim radom, nesebičnom brigom i stručnim usmjeravanjem stupovi ste društva koje se, upravo zbog vašeg utjecaja, ne mora brinuti za svoju budućnost.

Konstanta i sigurna luka ste onima najmlađima koji tek započinju svoju avanturu zvanu život. Uz vašu pomoć i podršku prvi, pomalo nestabilni koraci, postaju odlučni, a slova iz simpatičnih krivudavih poprimaju ozbiljnije forme. Iz “prvog reda” ponosno svjedočite transformaciji male dječice u mlade ljude, te ulijevate u njih znanje i sposobnosti zahvaljujući kojima će “odletjeti” u svijet i svojim doprinosom obogatiti zajednicu.
Iako se ponekad ne čini tako, ali vaš trud ne prolazi neprimijećeno.

Dragi odgojitelji, učitelji, nastavnici i profesori želimo vam svima sretan Dan učitelja!

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content