Županijski program i publikacija “Kako ne utopiti mladost u alkoholu” predstavljeni na najvažnijem skupu u regiji o prevenciji u zajednici

Zavod za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije od 2021. do 2023. godine u Virovitičko-podravskoj županiji provodi preventivni program “Kako ne utopiti mladost u alkoholu” u okviru kojega je objavljena i istoimena publikacija. Program i publikacija predstavljeni su na IX. znanstveno-stručnom skupu “Osnaživanje potencijala za preventivne aktivnosti u zajednici” koji je od 29. rujna do 1. listopada 2022. godine održan na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku, a stručnjacima ih je predstavio voditelj programa i urednik publikacije profesor psihologije Siniša Brlas.

Ovaj važan multidisciplinarni skup, jedan od najprestižnijih skupova o prevenciji u regiji, već tradicionalno organizira Odsjek za psihologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Osijeku, ovoga puta u suorganizaciji s Društvom psihologa Osijek i Hrvatskim psihološkim društvom. Predstavljanje županijskog programa i publikacije na ovome skupu primjer je dobre prakse o tome kako se u lokalnoj zajednici mogu provoditi na istraživanjima utemeljeni preventivni programi koji su istovremeno usklađeni s europskim standardima kvalitete u prevenciji.

Publikacija “Kako ne utopiti mladost u alkoholu” dodana je vrijednost programu jer doprinosi trajnosti preventivnog djelovanja među mladima i nakon što program završi, interdisciplinarne je skupine autora (psiholog, liječnik, pedagog, socijalni pedagog i prometni stručnjak) te je u formi vodiča za mlade džepnog formata podijeljena mladima tijekom provedbe aktivnosti u programu. Svima je besplatno dostupna u elektroničkom obliku na www.zzjzvpz.hr.

Predstavljanje programa i publikacije prethodilo je centralnoj svečanosti otvaranja skupa, što samo po sebi govori o reputaciji koju u stručnim krugovima imaju i profesor Brlas kao stručnjak, ali i preventivne aktivnosti Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije. Pokazatelj je to i kako se u našoj županiji već dulji niz godina provode iznimno kvalitetne i u stručnim krugovima zapažene preventivne aktivnosti usmjerene zaštiti zdravlja, osobito djece i mladih.

(www.icv.hr, Zavod za javno zdravstvo “Sveti Rok” VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content