Gimnazija Petra Preradovića Virovitica nizom aktivnosti dostojno obilježila Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Učenici Gimnazije zajedno sa svojim profesorima obilježili su Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Održana su prigodna predavanja, učenici su uredili školu, izrađivali plakate i uredili panoe te prezentirali istraživačke radove na temu Dana sjećanja.

U suradnji s braniteljskom udrugom Hrvatski Časnički zbor održano je predavanje za maturante na Temu domovinskog rata s naglaskom na bitki za Vukovar. Predavanje su održali hrvatski branitelji članovi udruge Hrvatski časnički zbor (bojnik Davor Špoljarić, pukovnik Darko Vampovac, Božidar Dumenčić. Predavanje je bilo jako zanimljivo što dokazuju i pitanja učenika vezano uz Domovinski rat. Učenici su pokazali i interes za nastavak školovanja na vojnim akademijama gdje se razvio živi razgovor između branitelja i učenika.

Druženje s braniteljima završilo je poklonom, vrijednom knjigom Virovitica u Domovinskom ratu kojeg su branitelji donirali Gimnaziji. Slijedećeg dana učenici i profesori su zajedno zapalili lampione ispred Gimnazije u čast na sve žrtve u Domovinskom ratu.
Prije paljenja lampiona o važnosti Domovinskog rata i samom tijeku ratnih zbivanja u Hrvatskoj i Virovitici rata govorio je ravnatelj Kristijan Gostimir.

Učenica Laura Tržić (3.d) pročitala je svoju pjesmu koju je posvetila gradu heroju Vukovaru, a na kraju su se svi pomolili predvođeni molitvom učenice Lucije Knežević (3.b).
Cjelokupni događaj su popratili učenici Tv skupine predvođenih vjeroučiteljem Mariom Voronjeckim.

(Gimnazija Petra Preradovića)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content