Objavljen Poziv za prijavu dvogodišnjih programa usmjerenih unaprjeđenju kvalitete života i zaštiti prava starijih osoba za 2023. i 2024. godinu

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike poziva organizacije civilnoga društva usmjerene radu sa starijim osobama da se prijave za financijsku potporu programima u skladu s uvjetima ovog Poziva.

Organizacije civilnoga društva sukladno ovom Pozivu mogu prijaviti program za sljedeća dva prioritetna područja:

P1 – Programi usmjereni unapređenju kvalitete života i zaštiti starijih osoba u lokalnoj zajednici – organiziranje dnevnih aktivnosti uz obavezno informiranje starijih osoba o mogućoj štetnosti ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju i osvješćivanje javnosti o nužnosti borbe protiv nasilja nad starijim osobama.
P2 – Osiguravanje usluga za starije osobe u zajednici – usluga prijevoza.

Za svako prioritetno područje osiguran je zaseban iznos, a za provedbu Poziva ukupno je osigurano 7.534.500,00 kuna, odnonsno milijun eura.

Prijavitelj može zatražiti potporu isključivo za razdoblje od dvije godine s tim da Ministarstvo s prijaviteljima kojima je odobrena potpora zaključuje ugovore o financiranju programa za prvu godinu provedbe, a nakon obavljenog vrednovanja (evaluacije) prethodnog razdoblja, Ministarstvo donosi odluku o nastavku financiranja za drugu godinu provedbe programa i zaključivanja novog ugovora.

Najmanji iznos financijskih sredstava za jednu godinu provedbe, koji se putem Poziva može prijaviti i dodijeliti, po programu iznosi 10.620,00 eura, a najveći 20.000,00 eura.

Prijavitelj može od Ministarstva zatražiti do 100% iznosa za financiranje programa. Osim toga, prijavitelj može prijaviti program koji će se sufinancirati iz vlastitog ili drugog izvora u određenom postotku ukupnog iznosa programa.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objave Poziva i traje od 14. studenoga 2022. do 14. prosinca 2022. godine.

Više informacija potražite OVDJE.

(mrosp.gov.hr, foto: ilustracija, K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content