Orahovačke udruge obilježile Međunarodni dan dijabetičara: Šećer u krvi prekontrolirali kod 176 građana, osam otkrilo da ima povišen šećer

Dvije orahovačke udruge dijabetičara, Udruga dijabetičara Orahovica i Dijabetička udruga ”Zdravlje” obilježili su Međunarodni dan dijabetesa kontrolom šećera u krvi za građane. Udruga dijabetičara Orahovica odradila je to u središtu grada na terasi Caffe bara Matko, a ”Zdravlje” na gradskoj tržnici.

– Kao i svake godine organizirali smo ovu akciju i s obzirom na hladno vrijeme odazvao se velik broj ljudi, naime čak 104 osobe je kod nas kontroliralo šećer kod nas, a njih čak osmero po prvi je puta uvidjelo da ima povišen šećer. Cilj je naravno probuditi svijest građana o ovoj opakoj bolesti, a posebno mi je drago da nam je akciju uveličala predstavnica farmaceutske i dijagnostičke tvrtke Roche iz Zagreba Bosiljka Vudrag – kaže predsjednik Dijabetičke udruge Orahovica Ivica Martinčević.

Dijabeticka udruga Orahovica

Dijabetička udruga ”Zdravlje” također je kontrolirala velik broj ljudi.

– Kontrolu smo izvršili nad 72 osobe i kod nas na sreću nije bilo onih tzv. novih s povišenim šećerom. Zbog hladnog vremena nismo ovoga puta mjerili i krvni tlak, ali od proljeća smo ponovno s obje kontrole. Važno je da se ljudi odazovu na ovakve akcije jer šećer u krvi je iznimno opasan i može se spriječiti samo ako ga se na vrijeme otkrije – rekao je predsjednik Zdravlja Stjepan Dujmić.

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content