U Dnevnom boravku GDCK otvorena izložba Likovnog kluba “Paleta” Suhopolje

Danas (četvrtak) je u Dnevnom boravku Gradskog društva Crvenog križa Virovitica otvorena izložba slika Likovnog kluba “Paleta” Suhopolje. Na početku je sve prisutne u ime ravnateljice Crvenog Križa Virovitica Željke Grahovac pozdravila Margareta Stanić, a s nekoliko riječi obratila se i predsjednica Likovnog kluba “Paleta” Gordana Ćurik.

– Danas smo u Dnevnom boravku Crvenog križa Virovitica otvorili izložbu slika koje su nastale na dvjema likovnim kolonijama u Suhopolju. Jedna likovna kolonija održala se u rujnu, organizirao ju je naš župnik uz pomoć Likovnog kluba, a druga je održana za vrijeme proslave Dana općine Suhopolje odnosno povodom blagdana Svete Terezije. Na tim kolonijama ugostili smo i druge slikare te je sveukupno nastalo oko 20-ak slika koje su danas ovdje izložene – rekla je Gordana.

Također, na izložbi je prisustvovao i suhopoljski župnik Ljubo Krmar koji je i otvorio samu izložbu.

– Volim umjetnost i oduševi me kako umjetnici i slikari dobiju čisto platno, a završe s tako prekrasnim slikama. Tako je bilo i na ovim kolonijama. Umjetnost je stvarno velik dar i ja ih poštujem, drago mi je da su se ove dvije kolonije održale kod nas u Suhopolju, ali i da su sada ovdje izložene kako bi veći broj ljudi vidio ove prekrasne radove, odnosno da se i drugi obogate ovom ljepotom – rekao je vlč. Krmar te izložbu proglasio otvorenom.

Tako na izložbi posjetitelji mogu vidjeti radove od umjetnika iz Virovitice, Suhopolja, Slatine i Osijeka koji su slikali razne motive na ulju i akrilu na platnu, a najviše ima motiva Suhopolja. Izložba je otvorena mjesec dana.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content