U Kulturnom centru Osijek panel diskusija “Misli modu”: Vizija budućnosti rada u tekstilnoj i modnoj industriji

Panel-diskusija “Održive modne prakse” koja će se danas (utorak) u 19.00 sati održati u Kulturnom centru Osijek, okupit će u Osijeku domaće i gostujuće dizajnere, modne stručnjake i aktiviste koji će promišljati pitanja održivosti u proizvodnji i konzumaciji mode.

“Misli modu” naziv je višegodišnjeg projekta Mreže europskih kulturnih instituta EUNIC u sklopu kojeg će se od 22. studenog do 19. prosinca u Vukovaru i Osijeku održati niz događanja posvećenih modnoj i tekstilnoj industriji.

– Izložba “Umjetnik u pogonu” u Gradskom muzeju Vukovar, Panel-diskusija na temu odživosti u modi u KC-u Osijek, filmski program u Kinematografima Osijek koji se bavi temom radničke kulture i uvjetima modne produkcije…za cilj imaju potaknuti raspravu o vizijama budućnosti rada u tekstilnoj i modnoj industriji. I Osijek i Vukovar/Borovo gradovi su bogate industrijske baštine te nije slučajno da su odabrani kao mjesta realizacije ovog projekta- ističu organizatori.

Panel – diskusija “Održive modne prakse” održava se u organizaciji Goethe Instituta Hrvatska i Mreže EUNIC Hrvatska i u suradnji s Kulturnim centrom Osijek. Moderatorica Lea Vene iz Centra za istraživanje mode na engleskom će jeziku voditi ovu panel raspravu koja će na jednom mjestu okupiti domaće i gostujuće dizajnere, modne stručnjake, aktiviste te zajedno s njima i javnošću promišljati pitanja održivosti u proizvodnji i konzumaciji mode s posebnim interesom na poticanju interesa mlađe publike.

Inače projekt Misli modu višegodišnji je zajednički projekt Goethe-Instituta Kroatien, Francuskog Instituta u Zagrebu, Austrijskog kulturnog foruma, Veleposlanstva Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj, Veleposlanstva Republike Slovenije, Veleposlanstva Republike Bugarske, Instituta Cervantes, Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu i organizacija Wallonie Bruxelles International u sklopu mreže EUNIC Hrvatska uz financijsku potporu EUNIC Global fonda.

Projekt se provodi u partnerstvu s Gradskim muzejom Vukovar, tvrtkom Borovo.d.d. i Kulturnim centrom u Osijeku.

(www.icv.hr, tj, foto: Kulturni centar Osijek)

Povezane vijesti

Skip to content