Betlehemsko svjetlo mira i ove godine stiglo u Župnu crkvu Duha Svetoga u Feričancima

Betlehemsko svjetlo mira stiglo je i ove godine u Feričance i to u organizaciji Udruge “Prijateljstvo”, a u Župnu crkvu Duha Svetoga u Feričancima donio ga je Odred izviđača “Lisice” iz Slatine.

Betlehemsko svjetlo mira simbol je Božića i dolaska Isusa. Svjetlo putuje diljem Europe, Sjeverne i Južne Amerike i Azije. Danas je u širenje Betlehemskog svjetla uključeno više od 50 milijuna ljudi širom svijeta.

Svake godine, odabrano dijete iz Gornje Austrije pali i preuzima svjetlo iz špilje u Betlehemu, gdje je rođen Isus Krist, koje tamo gori neprekidno više od 1000 godina.

U Hrvatsku Betlehemsko svjetlo donosi Savez izviđača Hrvatske od 1992. godine, a tradicionalni pokrovitelj je Hrvatski Sabor, te po njega svake godine od onda dolazi i predsjednik sabora, na Kaptol, gdje se tradicionalno predaje svima koji ga onda šire po cijeloj RH.

Odred izviđača “Lisice” iz Slatine Betlehemsko svjetlo širi od svog osnutka, točnije od 2010. godine od kad ga prenose po cijeloj Virovitičko-podravskoj županiji i šire.

(www.icv.hr, eš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content