Čak 69 gradova i općina bori se za titulu najljepšeg adventa, među njima Virovitica, Slatina i Našice: Lajkom podržite svoje favorite

U izbor za Najljepši advent kojega i ove godine organizira Gradonačelnik.hr pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta uključio se 51 grad i 18 općina. Slike njihovih advenata objavljene su na Facebook stranici Gradonačelnik.hr na kojoj do 5. siječnja u podne možete pronaći i lajkati svoje favorite i tako im pomoći u borbi za titulu najljepšeg hrvatskog adventa po izboru FB publike.

Pobjednike u četiri kategorije – mali, srednji, veliki gradovi i općine, ćemo proglasiti 5. siječnja, piše portal gradonačelnik.hr.

Novost ovogodišnjeg izbora je i što će se pobjednici birati u četiri kategorije. Izabrat će se najljepši adventi u velikim, srednjim i malim gradovima te najljepši advent u općinama.

– Na ovaj način želimo omogućiti i malim i srednjim gradovima da svoj trud, kreativnost i ulaganja u adventsko uređenje okite pobjedničkom titulom što je, realno, teško moguće u konkurenciji s velikim gradovima – poručili su organizatori.

Titulu najljepšeg adventa u drugom izboru brane Osijek, koji je prošle godine trijumfirao među gradovima, te Općina Jasenice koja je odnijela pobjedu u kategoriji općina.

Osijeku konkuriraju i za titulu najljepšeg adventa u velikim gradovima natječu se Bjelovar, Čakovec, Dubrovnik, Karlovac, Koprivnica, Požega, Pula, Rijeka, Samobor, Šibenik, Varaždin, Velika Gorica, Virovitica, Vukovar i Zadar.

U kategoriji srednjih gradova su Kastav, Knin, Kutina, Labin, Našice, Nova Gradiška, Novska, Opatija, Petrinja, Rovinj, Sinj, Slatina, Sveta Nedelja, Trogir i Vinkovci.

Za titulu najljepšeg adventa u kategoriji malih gradova natječu se, pak, Belišće, Cres, Crikvenica, Čabar, Čazma, Delnice, Hvar, Ilok, Komiža, Krk, Lepoglava, Novi Vinodolski, Opuzen, Otočac, Pleternica, Slunj, Trilj, Valpovo, Zlatar i Županja.

U utrci za naslov najljepšeg adventa u općinama su općine Baška, Bibinje, Čavle, Dubrava, Ernestinovo, Farkaševac, Jasenice, Kloštar Podravski, Lekenik, Lovran, Mače, Marija Bistrica, Medulin, Motovun, Omišalj, Štrigova, Velika i Zlatar Bistrica.

Organizatori su naglasili da ovo nije stručni izbor ili ocjena koji je advent najljepši već će, kao i uvijek kada su u pitanju vox populi izbori, pobjeda uvelike ovisiti o emocijama i privrženosti ljudi prema svom gradu/općini te snazi same zajednice. Pozivaju stoga sve gradove i općine koji su se prijavili i sudjeluju u izboru da i preko svih svojih komunikacijskih kanala dodatno angažiraju svoje građane da se uključe i lajkovima podrže svoje advente.

(gradonačelnik.hr)


 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content