DVD Orahovica malim vatrogascima organizira zanimljive radionice

U proljeće ove godine ponovno je obnovljen rad malih vatrogasaca u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Orahovica. Nakon prvih poziva vrlo brzo se skupilo preko 20 mališana koji su marljivo odrađivali sve vatrogasne vježbe pod vodstvom voditelja Borisa Broša.

– Ne mogu opisati koliko sam sretan što je ovoliko djece ponovno u našem Društvu. Djeca i mladi su budućnost, a kada ih vidiš s koliko volje i osmijeha sve rade i nama ”starima” je puno lakše izaći na svaku intervenciju. Na kraju krajeva i moj sin je izašao iz našeg vatrogasnog pomlatka i sada je operativac. Radili smo dječje vježbe poput rada s brentačama, trčanje štafete i drugo sve dok nije zahladilo kada smo morali prijeći u zatvoren prostor doma – kaže Broš.

Tada je trebalo osmisliti zabavne i zanimljive aktivnosti vezane uz vatrogastvo. Sadržaje za nastavak rada osmislila je tajnica Društva Suzana Grgurić uz potporu voditelja Broša i predsjednika Tomislava Pezića.

– Naš cilj je bio zadržati djecu na okupu jer se pokazalo da vole biti zajedno i družiti se. Predložila sam na sastanku Upravnog odbora nekoliko sadržaja što je bilo i prihvaćeno. Tako smo počeli s bojanjem vatrogasnih bojanki i igranjem dječjih igara spretnosti i preciznosti, a potom malo za zabavu i društvenih igara. Sve je to bilo odlično prihvaćeno pa smo nastavili i u ove predblagdanske dane kada sam im pripremila radionice izrade božićnih ukrasa s temom vatrogastva kojima ćemo ukrasiti naše Božićno drvce u vatrogasnom domu. Pri kićenju bora djeci će se pridružiti i Djed Božićnjak s poklonima, a organizirat ćemo i gledanje dječjih božićnih i drugih filmova. Najvažnije je da se oni osjećaju dobro i da roditelji to sve prihvaćaju – rekla je Grgurić.

Predsjednik DVD-a Orahovica Tomislav Pezić oduševljen je velikim brojem djece pa se i sam redovno uključuje u rad.

– Kada sam prihvatio ulogu predsjednika DVD-a Orahovica osim što bolje organizacije rada društva, glavni cilj mi je bio obnoviti rad s djecom. Smišljali smo kako krenuti i kako ih privući i tada se posla uhvatila upravo naša tajnica Suzana Grgurić koja je odradila najteži dio posla, a to je okupljanje djece. Provela je sate na telefonu i u razgovorima s roditeljima, predstavljala ideje i pozvala ih na prvo okupljanje pri snimanju dokumentarnog filma o 140 godina društva. Na to prvo okupljanje došlo je 21 dijete i onda je krenulo. Naravno neki su odustali, neki novi došli, ali danas smo na oko 30 mališana što je odlično. Veliko hvala Borisu Brošu i tajnici Suzani Grgurić, a isto tako i dozapovjedniku Darku Šrameku koji rade najveći dio posla s djecom i na proljeće nastavljamo još jače i sadržajnije – zaključio je Pezić.

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content