EHF EUROPSKA LIGA Nošeni hukom s tribina, Našičani svladali Španjolce i nastavili stopostotnu seriju

Rukometaši našičkog NEXE-a odlično su ušli u novu europsku sezonu. Nakon prvih pet susreta u skupni C EHF Europske lige, imaju pet pobjeda i s deset bodova vodeća su momčad skupine.

U utorak, 6. prosinca u petom kolu pred prepunom sportskom dvoranom Osnovne škole kralja Tomislava pobijedili su španjolsku momčad Fraikin Granollers 39:36.

Do nova dva boda ‘Gromovi s Krndije’ nisu došli lako. Nakon početne prednosti španjolski rukometaši prelaze u prednost pa je trener Branko Tamše već u sedmoj minuti morao tražiti minutu odmora. U idućih 15 minuta domaći rukometaši serijom 9:3 ponovno dolaze do prednosti od tri pogotka (12:9). Gosti se ne predaju i domaćim rukometašima stalno “pušu za vratom”. Na odmor se odlazi s prednošću NEXE-a 19:16.

Drugi dio domaći rukometaši otvaraju s dva pogotka i imaju najveću prednost na utakmici (21:16). Tu su prednost držali nekoliko minuta, ali gosti vrlo brzo smanjuju zaostatak na dva, odnosno jedan pogodak razlike. Tek u posljednjoj minuti domaća momčad osigurava pobjedu kada odlazi na nedostižnih +4 (39:35).

U domaćim redovima najefikasniji su bili Gianfranco Pribetić sa sedam te Luka Moslavac, Fahrudin Melić i Ivan Sršen s po šest zgoditaka.

-Zahvaljujem se igračima i divnoj našičkoj publici, koja nam je bila podrška cijelu utakmicu. Mi smo im za Svetog Nikolu dali jedan mali poklon. Bilo je puno zgoditaka što je atraktivno za gledatelje. Puno je bolje da je završilo ovako, nego na primjer 20:16, zbog ljudi koji dolaze gledati spektakl, koji žele puno atraktivnih pogodaka. Moramo uzeti u obzir da su Janko Kević i Dorian Markušić igrali načeti ozljedama, zato sam ih malo i čuvao u igri. Zdravlje je ipak na prvom mjestu. Ti dečki daju sve od sebe za klub – naglasio je nakon utakmice trener Branko Tamše.

Najbolji strijelac u domaćim redovima bio je kružni napadač Gianfranco Pribetić.

-Prikazali smo jednu dobru partiju. Znali smo što nas očekuje. Energetski jako teška utakmica. Oni su dobro vukli, mi smo se dobro vraćali. I bez nekoliko igrača uspjeli smo doći do pobjede – zaključio je Pribetić.

NEXE: Dominik Kuzmanović (1+0), Marko Račić 4, Aleksandar Bakić 2, Fran Mileta, Predrag Vejin 1, Ivan Sršen 6, Mihailo Radovanović 1 (10+1), Marin Jelinić, Borna Manci Mičević, Alen Blažević, Andraž Velkavrh, Luka Moslavac 6, Janko Kević 4 (1), Fahrudin Melić 6 (5), Dorian Markušić 2 i Gianfranco Pribetić 7. Trener: Branko Tamše.

Zanimljivo je istaknuti da su u pauzi nakon prvog dijela utakmice, mlade navijače prigodnim poklonima darivali sveti Nikola i Krampus.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content