I Osijek bez vatrometa: Nebo će na Badnju noć biti osvijetljeno svjetlosnom instalacijom koja će voditi do jaslica ispred konkatedrale

Iz osječke gradske uprave priopćili su detalje proslave Badnjaka i dočeka Nove godine a prema navedenom na Silvestrovo neće biti vatrometa, čime će se Osijek priključiti gradovima koji su odlučili novu 2023. godinu dočekati bez velike buke i “pucnjave” inače traumatične za životinje, ali i djecu.

-Nebo ćemo na Badnju noć osvijetliti svjetlosnom instalacijom koja će s četiri strane svijeta Osječane dovesti do Konkatedrale ispred koje će osječki umjetnik Nikola Faller, najpoznatiji po svojim instalacijama od slame, postaviti jaslice – stoji u priopćenju.

Uz već raniju najavu kako će Osječane u novu 2023. godinu uvesti Crvena jabuka, nadodaju i kako je osigurano kuhano vino i čaj koji će se dijeliti građanima. Zabavni program počinje u 22 sata, dok će u prijepodnevnim satima 31. prosinca, na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi biti organizirana i Dječja nova godina, te u večernjim satima proslava za osječke umirovljenike u Dvorani Bells.

Doček Nove godine na glavnom osječkom trgu, Trgu Ante Starčevića, i ove godine, kao i prethodne, zajedno organiziraju Grad Osijek i Osječko-baranjska županija.

Ukupni troškovi svih dočeka Nove godine u Osijeku iznose oko 50 tisuća eura.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content