Na trgu pokraj Učeničkog doma održan drugi Domski advent na otvorenom: Plesna, dramska, glazbena i kreativna skupina za posjetitelje pripremila bogat program

Jučer (četvrtak) je na trgu pokraj Učeničkog doma Virovitica održana božićna priredba, odnosno drugi Domski advent na otvorenom na kojem su učenici prezentirali sve što su radili u prvom polugodištu kroz slobodne aktivnosti. Cijela ova priča, koja je već postala tradicionalna budući da se održava dugi niz godina, samo u prostorijama Doma, realizirana je upravo na zahtjev učenika.

– Sve ovo organizirano je na inicijativu učenika koji su godinama organizirali bužićnu priredbu za svoje obitelji, prijatelje, profesore i razrednike, a ideja o Domskom adventu na otvorenom rodila se u vrijeme pandemije budući da se više nismo mogli okupljati u zatvorenom prostoru. Po broju posjetitelja koji su se odazvali prošle godine vidjeli smo da smo napravili pravu stvar, ova je godina to samo potvrdila te se nadamo kako ćemo s ovim nastaviti i u godinama koje su pred nama- rekla nam je ravnateljica Učeničkog doma Virovitica Martina Tišljar.

Sve što su učenici jučer prezentirali posjetiteljima smišljeno je i realizirano u njihovo slobodno vrijeme, a vidjeli smo rezultate rada njihove plesne, dramske, glazbene i kreativne skupine.

– Naši učenici tijekom školske godine sudjeluju u nizu izvannastavnih školskih aktivnosti i važno je naglasiti kako su svi nastupi, kao i sadržaj božićne priredbe, smišljeni i naučeni svojevoljno i u slobodno vrijeme naših učenika u suradnji s odgajateljima, te im na tome veliko hvala. Nema ljepšeg nego čekati rođenje Isusa uz pjesmu, ples, zagrljaje, osmjehe i druženje, a to je upravo ono najbitnije- dodala je Martina.

Posjetitelji su se također mogli zagrijati uz topli čaj i kakao te se zasladiti ukusnim muffinima, a tijekom programa bili su izloženi učenički radovi koje su okupljeni mogli razgledati i “kupiti” uz dobrovoljni prilog.

Pomoć pri realizaciji ovog događaja pružio je ravnatelj Glazbene škole Jan Vlašimsky Damir Mihaljević, a božićnoj priredbi, uz brojne druge, prisustvovala je i Martina Bunić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju.

(www.icv.hr, mra, Učenički dom Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content