Obnovljena Murterska, počela rekonstrukcija još pet ulica na Jugu 2: U toj gradskoj četvrti, ove godine, izvedeni radovi vrijedni 2,5 milijuna kuna

Obnova Murterske ulice na osječkom Jugu 2 privedena je kraju. Radovi vrijedni 945.000 kuna obuhvatili su asfaltiranje ceste, izmjenu kanalizacijskih poklopaca i kapa vodovodnih ventila, kao i rekonstrukciju oborinske odvodnje te izgradnju nogostupa i kolnika.

Radove je obišao zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin, a tom je prilikom istaknuo kako su sredstva za iduću godinu za ovu gradsku četvrt povećana za približno osam posto, te će im na raspolaganju biti 583 tisuće kuna.

– Na ovaj način podižemo komunalni standard u svim gradskim četvrtima i mjesnim odborima na području Osijeka. Na Jugu 2 ove godine ukupna vrijednost radova iznosi oko 2,5 milijuna kuna – rekao je Vulin.

Igor Pandžić, direktor Unikoma, tvrtke koja je izvela radove, pojasnio je da su radovi započeli još u svibnju, no nakon što je obnovljeno prvih 450 metara, otkriveno je da u preostalih stotinjak metara nema oborinske odvodnje.

-Radovi su privremeno zaustavljeni, ali su nakon izrade projekta, Unikomovi djelatnici vraćeni u Murtersku. Sada je još preostalo “izvući” crte i očistiti ulice čime će radovi biti konačno završeni- rekao je Pandžić.

Unikomova operativa nakon toga seli se na nove lokacije na Jugu 2, a riječ je o pet ulica – Motovunskoj, Lovranskoj, Piranskoj, Humskoj i Rovinjskoj.

– Plan je radove otvoriti i raditi dok god vremenski uvjeti budu dopuštali, kako bi sve skupa bilo čim prije gotovo – dodao je direktor Unikoma.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content