Općina Lukač prijavila projekt “Izgradnja pješačke staze – Terezino Polje – Istok 1”

Općina Lukač javila se na 6. Natječaj Lokalne akcijske grupe “Virovitički prsten” za provedbu tipa operacije 2.1.1. “Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a” s projektom “Izgradnja pješačke staze – Terezino Polje – Istok 1”.

Sukladno Odluci o rezultatu administrativne kontrole zahtjeva za potporu Općini Lukač odobren je intenzitet potpore u iznosu od 100 posto ukupno prihvatljivih troškova u iznosu od 668.262,39 kuna.

Nakon potpisivanja Ugovora s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Općina Lukač raspisala je postupak Javne nabave za navedeni projekt koji je još u tijeku, nakon izbora izvođača radova i kad to dopuste vremenski uvjeti, započet će radovi na izgradnji pješačke staze.

Svrha ovog natječaja je poboljšanje životnih uvjeta u ruralnim sredinama, doprinos atraktivnosti sela i njegovom razvojnom potencijalu za druge aktivnosti te poticanje rasta i društveno – ekonomske održivosti kroz potporu ulaganjima u osnivanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturu, te pripadajuću infrastrukturu.

(opcina-lukac.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content