Poljoprivrednicima s područja Virovitičko-podravske županije isplaćena prva trećina iznosa za štete zbog prirodnih nepogoda

Temeljem Programa potpore poljoprivrednim proizvođačima za ublažavanje štete od suše u 2022. godini, u četvrtak je Agencija za plaćanje u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju na račune poljoprivrednih proizvođača, koji su prijavili štetu od suše, uplatila prvu trećina planiranog iznosa. Preostali iznos poljoprivrednicima, odnosno dvije/trećine će biti uplaćen do lipnja 2023. godini, a po provedenoj konačnoj obradi podataka o prijavljenim štetama.

Potporom u okviru programa omogućuje se ublažavanje posljedica štete uzrokovane sušom poljoprivrednim proizvođačima sa štetom prijavljenom u okviru Registra šteta od prirodnih nepogoda na poljoprivrednim prinosima i provodi se kroz mjeru izravne financijske potpore u obliku naknade proizvođačima.

Povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda Virovitičko-podravske županije procijenilo je na svom području štetu u iznosu od 422.726.203,53 kuna, a isplatit će se ukupno oko 5 posto navedenog iznosa, odnosno 21.136.310 kuna. Prva trećina od tog iznosa je uplaćena u četvrtak, a ostatak će biti do lipnja 2023. Navedenih 5 posto od procijenjene štete koju su povjerenstva prijavila ( 21.136.310 kuna), je do sada najveći postotak isplate štete od prirodnih nepogoda.

(vpz.hr,  virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content