Prosinac u gradu: Uspješno održana Božićna gala 2022. Kluba ritmičke gimnastike Pirueta

U nedjelju, 11. prosinca, u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić u Virovitici, u sklopu manifestacije “Prosinac u gradu”, uspješno je održana već tradicionalna Božićna gala 2022.

Sudjelovale su sve članice Kluba ritmičke gimnastike Pirueta i kao gošća članica sportskih prijatelja iz KRSG Rondo Osijek, kadetkinja Bruna Ćućić. Pune tribine gledatelja ritmičarke su nagradile velikim pljeskom.

Klub je za sve ritmičarke priredio prigodne poklone koje im je podijelio Djed Božićnjak. Na Gali se predstavila i škola Malac Genijalac koja dolazi u Viroviticu te su djevojčice nagradili poklonima.

Podsjetimo, klub ritmičke gimnastike Pirueta prvi je klub ritmičke gimnastike u sportskoj povijesti Virovitičko-podravske županije osnovan 1. travnja 2015. godine. Klub ritmičke gimnastike Pirueta osnovan je u cilju uključivanja djece u sportske aktivnosti, promicanja, razvitka i unapređenja ritmičke gimnastike te razvijanja međusobnog poštivanja i suradnje među ljudima.

Članice KRG Pirueta sudjeluju i osvajaju brojne medalje na međunarodnim turnirima i državnim prvenstvima. Klub je od svog osnivanja ostvario uspješnu suradnju s mnogobrojnim svjetski renomiranim klubovima i trenericama iz Bugarske, Ukrajine, Estonije, Rusije, Italije, Mađarske i Uzbekistana. KRG Pirueta u 2017. godini organizator je prvog po redu međunarodnog natjecanja u ritmičkoj gimnastici pod nazivom “Pirueta cup”, koji je održan i 2018. i 2019. godine. Nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa, turnir je ponovno održan 2022. godine.

Svake godine na međunarodnom turniru, koji organizira KRG Pirueta, sudjeluje oko 250 natjecateljica iz više od 10 zemalja. Zahvaljujući međunarodnom turniru “Pirueta cup”, Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju posjetili su timovi iz više od dvadesetak zemalja: Izraela, Luksemburga, Poljske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Češke, Ukrajine, Španjolske, Ujedinjenog Kraljevstva, Mađarske, Rusije, Slovačke, Kanade, Grčke, Čilea, Italije, Libanona, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Turske, Estonije Ujedinjenih Arapskih Emirata.

-Klub ritmičke gimnastike Pirueta ovim putem od srca se zahvaljuje Sportskoj zajednici grada Virovitice, Gradu Virovitici i Virovitičko-podravskoj županiji, donatorima, volonterima i svima koji na bilo koji način pružaju podršku našem radu, a posebna zahvala roditeljima naših Pirueta bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće. Na kraju pozivamo sve zainteresirane na naš međunarodni turnir Pirueta cup 2023. koji će se održati od 1. do 2. travnja 2023. godine – poručili su iz KRG Pirueta.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content