Radio klub Našice proslavio 70 godina rada: Podijelili priznanja najistaknutijim članovima i suradnicima

U petak je svečano proslavljeno 70 godina rada Radio kluba Našice. Tim povodom podijeljena su priznanja, plakete i zahvalnice članovima koji su svojim djelovanjem niz godina obogaćivali život u Našicama.

Plakete za dugogodišnji rad i izniman doprinos u radu kluba primili su Franjo Kapetanović kao najstariji živući član kluba, te Zdenko Nađ i Tomislav Dološić. Brojnim članovima kluba, kao i predstavnicima udruga i organizacija s kojima Radio klub Našice surađuje uručene su zahvalnice.

Franjo Kapetanović član je već 65 godina i kaže kako se u vrijeme kada nije bilo struje  radio slušao satima. 

– Od 1955. godine naši su održali vezu i potvrdu iz zapadnog Berlina, još su Rusi bili tamo, a nas nisu baš voljeli jer smo bili ljudi bez granica i zalazili po drugim zemljama i održavali veze tim međunarodnim jezikom kojeg svi amateri svijeta razumiju, tom telegrafijom. Na primjer 73 je pozdrav, 88 je poljubac i dosada je odrađeno preko stotinu tisuća veza. Posebna zahvala ide bratskom klubu Osijek koji nam je puno pomogao u školovanju i provođenju tih tečajeva. A koliko je amaterizam važan pokazuje i činjenica da kada sve stane amateri idu. I prvo svemirsko tijelo koje je letjelo u svemir, satelit, je radio na amaterskim valovima i kad sve veze stanu, amateri ostaju. Mali grad Našice oduvijek ima puno amatera i u vrijeme kada nije bilo struje, vode, telefona bilo je radija, volovske zaprege su dolazile u grad i onda su amateri sami gradili te uređaje i povezivali sva ta sela – rekao je profesor Kapetanović.

Zlatko Antolović, predsjednik Radio kluba Našice kaže kako je Klub u Našicama i dalje aktivan i djeluje na razne načine.

– Nositelji smo državnog radio-amaterskog natjecanja Antunovo, a kako je sveti Antun zaštitnik grada Našica, u suradnji sa Radio Osijekom dodjeljujemo pehare i priznanja, isto tako sudjeljujemo na Danima tehničke kulture i Danima hobija u gradu Našicama, Danima Slavonske šume i svim manifestacijama tog tipa u gradu i državi – rekao je Antolović

Potporu Klubu uputio je i gradonačelnik Krešimir Kašuba.

– I kao dijete se sjećam njihovog rada te smo ih i sa školom posjećivali, a oni kontinuirano rade i sudjeluju u svim natjecanjima u državi kao i za dan grada – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

(www.icv.hr, eš; foto: E. Šubić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content