Revijom i prodajnom izložbom učenici i korisnici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju pokazali svoje znanje i talente

U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, danas (petak) je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica održan prigodni program i prodajna izložba pod nazivom „Aktivni u zajednici“ Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica. Svoje radove okupljenima su predstavili članovi Učeničke zadruge „Mali Mikeši“, srednjoškolci pomoćnih zanimanja kartonažer i krojači te korisnici poludnevnog boravka.

Nakon što je okupljene pozdravila Ivana Molnar, voditeljica Igraonice, s nekoliko riječi svima se obratila i ravnateljica Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Stanislava Đurčević, kojeg danas pohađa 75 učenika osnovne i srednje škole, 17 korisnika poludnevnog boravka i 13 polaznika vrtića, a njegove socijalne usluge rane razvojne podrške i psihosocijalne podrške prima preko 50 obitelji.

– Prvenstveno je cilj bila naša izložba, da pokažemo koliko toga mogu naši učenici i što zajedno, kroz suradnju i inspiraciju možemo proizvesti. Radimo puno s keramikom, krojimo, šivamo, recikliramo, radimo predmete od drveta. Danas ovdje imamo svjetiljke, društvene igre… Naši kartonažeri sve mogu lijepo zapakirati, tako da mi pružamo jedan kompletan proizvod – rekla je Stanislava Đurčević.

Igrokaz „Ruke“, kojim je program otvoren, poslao je snažnu i inspirativnu poruku – „Neka ti ruke ne klonu“. Modna revija koja je uslijedila oduševila je publiku koja je imala priliku vidjeti odjevne predmete i modne dodatke koje su izradile vrijedne ruke učenika srednje škole, smjer pomoćni krojač. Šećer na kraju bila je prodajna izložba. Šaroliki nakit, torbe zanimljivih dezena, lampe i svijećnjaci te ostali ukrasni predmeti našli su put do svojih novih vlasnika, a male kreativce i njihove voditelje došao je podržati i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

(www.icv.hr, eat, foto: E. A. Turkalj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content