Tradicionalni Božićni koncert i ove godine u prepunoj crkvi Presvetoga Trojstva oduševio Čačinčane

Fantastična atmosfera vladala je sinoć (ponedjeljak) čačinačkom župnom crkvom Presvetoga Trojstva gdje je održan tradicionalni Božićni koncert u organizaciji Turističke zajednice i pokroviteljstva Općine Čačinci. Autor ove prelijepe priče i ove je godine bio maestro Šime Milovac.

Sve je počelo nastupom ženskog pjevačkog zbora KUD-a Čačinci, a potom je zapjevala briljantna čačinačka solistica Tamara Prelog. Čačinački Božićni koncert prožet je pričom o rođenju Isusa Krista kroz prikaz živih jaslica pa je tako i ovog puta crkvom prošetala Sveta Obitelj koju je utjelovila obitelj Cvekan.

U nastavku se svojim vrhunskim izvedbama predstavio vokalno-instrumentalni sastav The Fusion iz Pitomače izvedbama popularnih skladbi “Feliz Navidad” i “Dunjo Mirisna”, da bi potom zapjevale odlične čačinačke solistice Mirjana Dadić – Kraljik i Danijela Lokner. Svaku izvedbu prepuna čačinačka crkva popratila je ogromnim pljeskom, a nakon što su djevojke iz The Fusiona na opće oduševljene otpjevale popularnu Grašinu “Fritulu”, na noge je veliki broj ljudi podigao dječji zbor Dječjeg vrtića “Lipa” Čađavica, Područnog djela Čačinci, pjesmom “Sretan Božić svakome” te na kraju zajedno sa svojim voditeljem Šimom Milovcem dobro poznatu pjesmu Opće Opasnosti “Raduj se cijeli svijete”.

-I ove smo godine uspjeli prirediti lijepu glazbenu, božićnu priču. Hvala svim sudionicima, Općini i našoj Župi te velečasnom Nedjeljku Androšu na podršci te veliko hvala maestru Šimi Milovcu koji svake godine sve ovo osmisli na jedan prelijep način. I naravno od srca hvala Čačincima, ljudima koji su došli u iznimno velikom broju – rekla je direktorica Turističkog ureda Čačinci Ana Marunica koja je bila i voditeljica programa.

Koncertu je nazočio i načelnik Alen Jurenac koji je također bio oduševljen koncertom.

-Ovo je prekrasno i još jedan događaj koji je postao zaštitni znak naše općine. Hvala svima koji su uložili trud u organizaciju i svim sudionicima, jednostavno je neprocjenjivo večeras bilo biti Čačinčanin – rekao je Jurenac.

Mikrofon je tada uzeo maestro Šime Milovac, koji je sa svojim prepoznatljivim glazbenim šarmom ovoj priči utjelovio dušu.

-Presretan sam što smo i ove godine uspjeli ovo pripremiti, hvala od srca svima i ako mi dopustite malo personalizacije, večerašnji koncert posvetit ću mojoj supruzi Lidiji i novorođenom sinu Oliveru koji je na svijet došao na Badnjak. Hvala svima od srca – rekao je Milovac.

I na kraju nekoliko prigodnih riječi uputio je župnik čačinački, velečasni Nedjeljko Androš.

-Iz godine u godine ovaj koncert je sve ljepši i sa sve više emocija. Hvala svima koji su na jedan tako prekrasan način prikazali Kristovo rođenje. Od srca vam svima želim čestit i blagoslovljen Božić uz puno Božjeg blagoslova i da se svi skupa vidimo na ovakvom koncertu iduće godine – rekao je Androš.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content