U Markovcu Našičkom održan koncert “U zagrljaju radosti” Tamburaškog sastava Dora Pejačević i gostiju iz Čilipa

Tamburaško društvo “Dora Pejačević” Našice, SKUU “Franjo Strapač” Markovac Našički, Matica slovačka u Markovcu Našičkom i HKD “Lisinski” Našice u nedjelju su ugostili goste iz Čilipa i održali koncert “u zagrljaju radosti” na oduševljenje publike.

Nakon pozdravnog govora predsjednice Matice slovačke Markovac Našički Branke Bakse koja se zahvalila gostima Krešimiru Kašubi, gradonačelniku Našica, Hrvoju Šimiću, saborskom zastupniku, Krešimiru Žagaru, predsjedniku Gradskog vijeća grada Našica i mnogobrojnim uzvanicima koji su svojim prisustvom uveličali koncert.

U ime Grada Našica nazočnima se obratio gradonačelnik Krešimir Kašuba rekavši kako mu je čast biti nazočan ovakvoj svečanoj prigodi i zahvaliti se na ovom Božićnom koncertu.

– Sinoć smo imali uvod u ovaj koncert i koristim prigodu zahvaliti se gostima iz Čilipa, KUD-u Čilipi i klapi Čilipi koji su srdačno na prošlom susretu prije nekoliko mjeseci ugostili naše članove tamburaškog društva “Dora Pejačević”, a najvažnije je da smo promovirali naš grad na samom jugu tako i spojili krajnji jug sa krajnjim istokom – rekao je gradonačelnik Kašuba.

Dean Kopri je pozdravio nazočne i pohvalio članove komornog sastava koji su u Jastrebarskom na državnom natjecanju osvojili visokih 95,98 bodova i postali državni prvaci.

Potom su na pozornicu stupili članovi tamburaškog sastava “Dora Pejačević” i pokazali širok spektar svojeg glazbenog stvaranja u kojem je publika uživala, a nakon njih gosti iz Čilipa su zabavili i nasmijali publiku pokazavši tako svu baštinu svog kraja koju njeguju i svojim nastupima predstavljaju svijetu.

(www.icv.hr, eš; foto: E. Šubić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content