Ženska košarkaška U-16 reprezentacija Hrvatske okupila se u Zagrebu, u stručnom stožeru i trener ŽKK Virovitice Robert Fritz

Nakon što je na adresu Ženskog košarkaškog kluba Virovitica stigla lijepa vijest da je trener Robert Fritz od strane Hrvatskog košarkaškog saveza odabran za člana stručnog stožera reprezentacije Hrvatske, trener virovitičkih košarkašica uputio se u Zagreb na okupljanje buduće ženske kadetske reprezentacije.

Hrvatske reprezentacije, posebno mlade kategorije, tradicionalno su aktivne tijekom cijele kalendarske godine. Iako je vrhunac svega u ljetnom periodu kada su na rasporedu Europska prvenstva, tijekom godine koristi se svaka prilika da se reprezentacije okupe i da kandidati i kandidatkinje zajedno treniraju, istovremeno pazeći da mlade nade hrvatske košarke što manje izostaju iz škole.

Tako se u Zagrebu, od 1. do 5. prosinca, prvi put nakon osvajanja europske bronce ovog ljeta, okupila buduća ženska kadetska (U-16) reprezentacija, preciznije okupilo se 30 kandidatkinja za reprezentaciju. Djevojke su, osim trudom na treninzima, iskustvo stjecale i kroz dvije odigrane međusobne utakmice.

Članovima stručnog stožera: instruktorici HKS-a Tatjani Jacović, trenerici Almi Majstorović, trenerima Benjaminu Markulaku, Robertu Fritzu i Petru Zlatoperu te fizioterapeutkinji Kristini Zdjelar, na treninzima se priključila i članica Stručnog savjeta za žensku košarku Korana Longin Cvitan koja je djevojkama demonstrirala centarsku tehniku.

(www.icv.hr, hks-cbf.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content