Hrvatski rukometaši uvjerljivom pobjedom nad Bahreinom potvrdili deveto mjesto na SP

U posljednjem susretu drugog kruga skupine 4 na 28. Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj, rukometaši Hrvatske pobijedili su Bahrein 43:32.

U prvom dijelu “kauboji” su se dosta mučili jer je momčad s Bliskog Istoka pružila žilav otpor. Međutim, u drugom dijelu rukometaši Hrvatske došli su do uvjerljive pobjede od 11 pogodaka prednosti. U tom trenutku za plasman u četvrtfinale trebala im je pobjeda Egipta nad Danskom od 12 pogodaka, no u tom susretu Danci su bili bolji rezultatom 30:25. Tako su se u četvrtfinale plasirali Danska i Egipat, a Hrvatska je zauzela deveto mjesto.

Najefikasniji u hrvatskim redovima su bili Ivan Martinović i Filip Glavaš s 11 te Marin Jelinić sa sedam pogodaka.

– Napadački je bilo dobro, međutim obrambeno nismo najbolje reagirali. Primili smo previše pogodaka. Kvalifikacije za Olimpijske igru u Parizu smo osigurali, ali ne na način na koji smo htjeli. Nakon poraza od Egipta odigrali smo kvalitetno- nakon susreta izjavio je hrvatski izbornik Hrvoje Horvat.

Idućih dana vodstvo Hrvatskog rukometnog saveza odlučit će što i kako dalje.

Hrvatska: Mate Šunjić (1+1), Dominik Kuzmanović (6+2), Domagoj Duvnjak, Jakov Gojun, Paolo Kraljević, Josip Šarac 1, Igor Karačić 3, Željko Musa, Luka Šebetić, Luka Cindrić 8, Nikola Grahovac 1, Ivan Martinović 11 (1), Leon Šušnja, Marin Šipić 1, Filip Glavaš 11, Marin Jelinić 7. Izbornik: Hrvoje Horvat.

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content