Još jednom Večeri poezije prisjetili se stvaralaštva pitomačkog velikana Drage Britvića

U dvorani Centra za kulturu “Drago Britvić” u Pitomači sinoć (nedjelja) je održana tradicionalna Večer poezije pitomačkog velikana Drage Britvića. I ovog puta svim posjetiteljima organizator, Centar za kulturu “Drago Britvić”, priredio je izvrsnu glazbenu večer prepunu poznatih stihova ovog pitomačkog velikana.

-Prošlo je sedamnaest godina otkako nas je Drago Britvić napustio, a mi po petnaesti put organiziramo večer uglazbljenog stiha Drage Britvića. Posebno mi je drago što smo ovim programom uspjeli sakupiti i kaj i ča i što, sva narječja na kojima je Britvić pisao nenadmašne stihove. Posebno mi je drago da je i pitomačka publika prepoznala ovaj događaj i da smo napunili dvoranu Doma kulture koja nosi ime Drage Britvića. Isto tako, posebna zahvala i svim izvođačima koji su prihvatili poziv i otpjevali njegove stihove – rekao je v.d. ravnatelj Centra za kulturu “Drago Britvić” Rajko Stilinović.

Svoj obol u prisjećanju Drage Britvića i njegovih neponovljivih stihova uz pratnju Tamburaškog sastava Frontmeni te Glazbenog sastava Zorana Mišolongina, dali su Tomislav Brajša, The Fusion, Lorena Grguljaš i Jan Stilinović, Gordana Ivanjek Tušek, Ivana Kindl, Dražen Žanko i Klapa Stine.

U večeri u kojoj uživaju mnogi Pitomačani, u stihovima ovog vrsnog pjesnika uživali su i saborski zastupnik Josip Đakić, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Dinko Begović, načelnik općine Pitomača Željko Grgačić te predsjednik Općinskog vijeća Općine Pitomača Rikard Bakan, kao i ravnatelj Glazbene škole “Jan Vlašimsky” Virovitica Damir Mihaljević.

Tako se publika prisjetila njegovih najpoznatijih stihova poput “Dubrovačka zvona”, “Golubovi”, “Tvoja zemlja”, “Božić bili”, “Samo mi se javi”, “Ja ne mogu drugo nego da je ljubim2, “Budi noćas mirno more”, “Maslina je neobrana”, “Stavi svjetiljku u prozor” te svima najdraže “Svirci moji” i “Oko jene hiže”.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan, Foto Begović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content