Održana 12. sjednica Gradskog vijeća Grada Našica: Usvojeno pet točaka dnevnog reda

Jučer (ponedjeljak) je održana 12. sjednica Gradskog vijeća Grada Našica pod predsjedanjem Krešimira Žagara. Sjednici su nazočili gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, dogradonačelnik i saborski zastupnik Hrvoje Šimić.

Sjednica je počela aktualnim satom na kojem se prvi javio SDP-ov vijećnik Samir-Haj Barakat i postavio pitanje vezano za obnovu dvorca, odnosno pravovremeni završetak obnove i moguće plaćanje penala.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba je odgovorio kako će radovi biti gotovi u roku, uz velike napore djelatnika Gradske uprave koji su zaduženi za taj dio poslovanja. 

Vijećnica Anita Stanić Plemeniti (SDP, HNS, HSS) je pitala kada će se riješiti cesta na početku ulice Ruđera Boškovića, na što je gradonačelnik odgovorio kako je ulica  na početku u lošem stanju i u dogledno vrijeme će se rješavati.

Vijećnica Vanja Horvat (SDP, HNS, HSS) je pitala zašto se naplaćuje parking na neuređenom dijelu grada od centra ulicom Kralja Tomislava gdje radovi traju te kada će se rješavati pitanje Tavanačke ceste koja je također u lošem stanju. Odgovor je ponovno pružio gradonačelnik te rekao kako se zbog loših vremenskih uvjeta radovi usporeni no uskoro očekuju završetak. Kada je riječ o Tavanačkoj cesti naglasio je kako su prošle godine riješeni imovinsko-pravni odnosi te će se i ona urediti prema prioritetima.

Nezavisnu vijećnicu Silvu Miškulin je zanimalo kada će se riješiti prijelaz preko pruge u Markovcu jer uslijed promjene voznog reda nastaje prometni kolaps a istovremeno djeca u to vrijeme idu u školu te im je sigurnost ugrožena. Gradonačelnik je odgovorio kako će tražiti od HŽ-a očitovanje o voznom redu i dalje postupati.

WhatsApp Slika 2023

Na sjednici je uz raspravu prihvaćeno svih pet točaka dnevnog reda.

– Sjednica je bila jedna od kraćih, jer se radilo o svega pet točaka Dnevnog reda, od kojih je jedna usvajanje zapisnika. Druge četiri točke uistinu su važne za Grad Našice. Izvješće o stanju u prostoru na području Grada Našica 2018.- 2021. ocrtava što se i na koji način radilo u gradu, što se planiralo raditi, a vidimo da se puno toga sada i realizira. Posebna točka koju ću izdvojiti, uz imenovanje ulica poginulim našičkim braniteljima i novi Statut Dječjeg vrtića Zvončić Našice koji je usklađen sa zakonom, je točka kojom je komunalna infrastruktura proglašena javnim dobrom u općoj uporabi, kao dio realizacije jedne iznimno važne investicije za cijelo područje Našica – rekao je predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Žagar.

O spomenutoj investiciji više je rekao gradonačelnik Krešimir Kašuba.

WhatsApp Slika 2023 01 31 u 07.07.1

– Što se tiče Dnevnog reda jedna od važnijih točaka bilo je imenovanje ulica na području Našica točnije vikend naselja, prije svega zbog stanovnika koji tamo žive i moraju imati adresu, to je praktični dio, a onaj drugi je empatija, sjećanje i odavanje počasti našim poginulim hrvatskim braniteljima po kojima smo ulice i imenovali. Izuzetno važna točka je prijedlog Odluke o proglašenju komunalne infrastrukture javnim dobrom u općoj uporabi, radi se prvenstveno o pristupnoj cesti za budući Centar za starije i nemoćne, gdje treba naglasiti da o njemu maštamo 30 godina. Konkretna lokacija je u odvojku Ulice Đure Đakovića, kolokvijalno zvano Novakovo brdo. Projekt realiziramo u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, pa spremamo svu potrebnu dokumentaciju za otvoreni natječaj na državnoj razini sa sredstvima EU. Zajednički smo oformili dva operativna tima, županijski i gradski, a odradili smo i niz sastanaka sa županom Ivanom Anušićem kojem ovim putem zahvaljujem. Jer je operativno pristupio zadatku sa stvarno velikom brigom za Grad Našice. – rekao je gradonačelnik i rekao da sve pripreme idu svojim tijekom. Naglasio je i da se radi o centru s nizom sadržaja, smještajnim kapacitetima od 125 kreveta, 60 soba, prostorije za cjelodnevni boravak i prostorije za poludnevni boravak i za pomoć u kući. Nije to klasičan dom, zato se i zove centar, a njime će se zadovoljiti potrebe starijih osoba na visokom europskom standardu.

(www.icv.hr, eš, nasice.hr; foto: E. Šubić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content