Održana sjednica Kolegija ravnatelja osnovnih škola VPŽ, na kojoj je bilo govora o novim projektima

Novi normativi dimenzioniranja škola, kao i projekti u pripremi, bila je tema kolegija ravnatelja osnovnih škola s područja Virovitičko-podravske županije, koja je održana u Sali za sastanke VPŽ, uz predsjedavanje pročelnice za obrazovanje i demografiju Martine Bunić.

-Govorilo se o projektima izgradnja novih škola i sportskih dvorana. Tu je nova OŠ i sportska dvorana u Pitomači, trodijelna sportska dvorana pri OŠ Josipa Kozarca u Slatini, sportska dvorana u Novoj Bukovici, nova OŠ u Orahovici – kazala je Martina Bunić.

Neke od škola se pripremaju za jednosmjenski rad.

-Da, to su slatinske škole, Eugena Kumičića i Josipa Kozarca te škola u Gradinu.

Foto 2 13
Foto: M. Lulić

Virovitičko-podravska županija je jedna od rijetkih županija koja je od početka drugog polugodišta imala sve potrebne uvjete za besplatne obroke, jer u svakoj školi, matičnoj i područnoj ima i kuhinju i blagovaonicu.

-Da i zato smo sigurno kročili u taj projekt. No, planiramo rekonstrukciju i daljnje opremanje školskih kuhinja i blagovaonica, jer u nekima se hrani povećan broj učenika, pa ih treba širiti.

Bilo je govora i o Centru izvrsnosti novih tehnologija, koji ponovno, nakon stanke zbog koronavirusa, starta s radom od 4. Veljače, ali i o državnom pilot projektu cjelodnevne nastave, za što na području VPŽ ima pet zainteresiranih škola.

(www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content