Poznat ovogodišnji raspored slavlja sakramenta svete potvrde u Požeškoj biskupiji

Donekle poštujući želje pojedinih župa i mogućnosti biskupa Antuna Škvorčevića i njegovih suradnika, Biskupski ordinarijat Požeške biskupije napravio je raspored slavlja sakramenta svete potvrde u 2023. godini.

Sakrament svete potvrde ili krizme zajedno s krštenjem i euharistijom čini cjelinu “sakramenata kršćanske inicijacije”. Time je ovaj sakrament nužan za primanje Kristove milosti. Potvrda, kao što i samo ime govori, sakrament je kojim osoba potvrđuje svoju vjeru i svoju pripadnost Crkvi.

Po nauku Katoličke crkve na krizmi katolici primaju na sebe Duha Svetoga kojeg je Isus obećao. Da bi se jasnije označio dar Duha Svetoga, vrlo rano je uz polaganje ruku dodano i mazanje mirisnim uljem (krizmom). To mazanje tumači i sam naziv “kršćanin”, što znači pomazanik, izvedeno iz samoga imena Krista kojega je Bog pomazao Duhom Svetim. Tako i danas ljudi prilikom sakramenta svete potvrde primaju na sebe Duha Svetoga koji će im dati dodatnu snagu, ispuniti ih svjetlom za bolji kršćanski život, da bi što bolje mogli razumjeti ono što im je Bog objavio.

Prvo ovogodišnje slavlje svete potvrde bit će na Bijelu nedjelju, 16. travnja, a posljednje u nedjelju, 25. lipnja.

(www.icv.hr, mš)

Raspored 1 1 Raspored 2 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content