U Špišić Bukovici održana početna konferencija III. faze projekta “Zaželi – program zapošljavanja žena”

Danas (utorak) je u općini Špišić Bukovica održana početna konferencija projekta “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III”. Riječ je o projektu pod nazivom “Zaželi posao – pruži podršku” financiranog u okviru Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. – 2020.

Nositelj projekta je Općina Špišić Bukovica zajedno s partnerima, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Virovitica te Hrvatskim zavodom za socijalni rad – Područnim uredom Virovitica. Projekt kojeg će provoditi vrijedan je 65.299,61 eura (491.999,92 kuna) i trajat će osam mjeseci, dok je zapošljavanje gerontodomaćica u periodu od šest mjeseci.

-Drago mi je da je konačno započela treća faza projekta Zaželi. Deset gerontodomaćica brinut će o krajnjim korisnicima. Kroz projekt, za kojeg imamo samo riječi hvale, naše gerontodomaćice uvelike pružaju pomoć našim sumještanima. Nadamo se da će se trajanje ove faze projekta produžiti na tri godine, kako je bilo i najavljivano, što bi dodatno olakšalo i korisnicima i gerontodomaćicama koje će biti duže zaposlene – rekao je načelnik Hrvoje Miler.

IMG_0577

Zaposlenjem 10 gerontodomaćica i njihovim radom u lokalnoj zajednici direktno će se utjecati na povećanje zapošljivosti što će u konačnici rezultirati smanjenjem nezaposlenosti i borbom protiv siromaštva. Isto tako, provedbom će se postići prevencija prerane institucionalizacije i poboljšavanje kvalitete života 60 krajnjih korisnika, osoba u starijoj životnoj dobi ili nemoćnih osoba pružajući im podršku u svakodnevnom životu, posebice onih koji žive u teško dostupnim i slabije naseljenim mjestima.

Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) te iz Europskog socijalnog fonda (85%). Uspješnu projektnu prijavu izradila je tvrtka Draft, čiji je direktor Davor Deskar nazočio samoj konferenciji.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)

no images were found

rgtfhfg 1

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content