Udruga žena Dinjevac održala godišnju skupštinu: Iza njih još jedna uspješna godina

Jučer (subota) je u Društvenom domu u Dinjevcu održana redovna godišnja skupština Udruge žena Dinjevac. Udruga je osnovana davne 1959. godine i u samim počecima brojila je 20 članica, a danas okuplja 44 člana svih dobnih skupina, od kojih se posebice ističu mladi.

Predsjednica udruge Svetlana Bastalić sve prisutne provela je kroz dnevni red i osvrnula se na aktivnosti u prošloj godini. Također, podneseni su izvještaji o radu i svim aktivnostima udruge te financijski izvještaj.

– Mogu samo reći da sam jako ponosna na sve moje članice i članove te da je iza nas jedna jako uspješna i dobro odrađena godina s puno nastupa, puno druženja na različitim manifestacijama, Međunarodnoj smotri folklora u Riminiju, a uvijek se odazivamo na humanitarne akcije i pomognimo potrebitima. Tako smo prošle godine uplatile lijepu svotu sedmeročlanoj obitelji iz Korčule kojoj je kuća izgorjela u požaru, a također u predblagdansko vrijeme Božića uplatile smo novac za SOS dječje selo Hrvatska. Nijedan čin dobrote, koliko malen, nije uzaludan. Uspjele smo u 2022. održati sve svoje manifestacije, a vjerujem da će ova 2023. godina biti još puno bolja s još više druženja – na skupštini je istaknula predsjednica Udruge Svetlana Bastalić

Na skupštini su dodijeljene i zahvalnice. Mariji Presečan za 30 godina predanog rada u Udruzi žena Dinjevac. Petri Ratajec, Mihaeli Bastalić, Mateji Bastalić i Ivi Presečan za 10, a za 5 godina predanog rada zahvalnice su dodijeljene Magdaleni Bastalić, Marini Šokec, Karlu Ratajcu i Tomislavu Sučići. Dodijeljena je i zahvalnica Hrvatskom folklornom društvu „Sesvečice“ iz Podravskih Sesveta za 5 godina zajedničke suradnje i odlaske na međunarodne smotre folklora.

Predsjednica Udruge je zahvalila i svim članicama i članovima za rad i trud kroz cijelu prošlu godinu, kao i na odličnoj suradnji Mjesnom odboru Dinjevac, DVD-u Dinjevac, NK Podravac, Hrvatskom folklornom društvu „Sesvečice“, obitelji Barčan, općinskom načelniku Željku Grgačiću i Virovitičko-podravskoj županiji.

(www.icv.hr, ib; foto: I. Barčan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content