UTAKMICA ISTINE Hrvatska drugi krug otvara s Danskom, Duvnjak: Ako budemo pravi, imamo šanse

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom danas (četvrtak) je utakmica u kojoj se može odlučiti dosta toga. U prvom susretu drugog kruga 28. svjetskog prvenstva u Švedskoj i Poljskoj, u Malmö areni u 20.30 sati Hrvati igraju s dvostrukim uzastopnim svjetskim prvacima, Dancima.

Za Dansku igraju brojne igračke zvijezde, vodeći rukometaši njemačke Bundeslige, dok ih nekolicina igra u danskoj ligi. Hrvatskoj reprezentaciji samo pobjeda osigurava nastavka nade za plasman u četvrtfinale.

– Mislim da smo spremni. Odradili smo jedan trening, a danas se “bacamo na glavu”. Pred nama je teška utakmica. Ako budemo pravi imamo šanse. Nadam se da ćemo odigrati jednu perfektnu utakmicu jer će nam trebati za pobjedu. Igrat ćemo pred 10.000 Danaca, što nam treba biti dodatni motiv- optimističan je kapetan hrvatske reprezentacije Domagoj Duvnjak.

Hrvatski izbornik Hrvoje Horvat svjestan je snage suparničke reprezentacije.

– Pred nama je protivnik koji ne dozvoljava loš dan, ne dozvoljava “crne rupe”, tako da moramo od samog početka otvoriti utakmicu čvrsto i “dovesti ju na svoj mlin”. Moramo se bacati na glavu za svaku loptu. To je jedina deviza s kojom možemo ići na Dance. Uz brojne Dance u dvorani će sigurno biti i naših navijača koji će nam pružiti podršku- iznio je izbornik Hrvoje Horvat.

Prijenos utakmice možete pogledati na RTL-u.

(www.icv.hr, mš, foto: Jozo Čabraja / kolektiffr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content