IN MEMORIAM Napustila nas je Manda Pavić, draga “baka Manda s virovitičke tržnice”

Napustila nas je Manda Pavić iz Korije, poznata i draga “baka Manda” koja je cijeli život posvetila radu u poljoprivredi i čak 59 godina domaće proizvode, “grincajg” i jaja, prodavala na virovitičkoj Gradskoj tržnici. Od posljedica bolesti preminula je u svojoj 82. godini, a vijest su s tugom dočekali svi koji su je poznavali. 

Bila je vrijedna, draga, otvorena žena, prava duša virovitičke tržnice, koja je s kupcima osim niza korisnih savjeta vezanih uz pripremu domaćih jela podijelila i brojne životne anegdote.   

Osobito je voljela djecu i mlade, pa bi za njih uvijek bio spreman “zdravi paketić” – tog jutra svježe ubrana mrkvica. Nije štedila kunu (cente) za slatkiš ili sladoled djeci koji bi s roditeljima došli po svježe povrće tog dana. Često bi u platnenu torbu kupca stavila i koji komad više od izvaganog, “neka se nađe za juhu ili salatu”. 

Bila je jedna od onih žena koje tržnici daju identitet, jer su njeno prepoznatljivo lice i predstavljaju neumornu, vrijednu populaciju ljudi koja i u svojoj zlatnoj dobi radi i pomaže obitelji u teškom poljoprivrednom kruhu sa sedam kora. Nikad se nije žalila (osim za vrijeme “zaključavanja” u koroni, kad tržnica nije radila kao uobičajeno, jer nije mogla biti za svojim pultom).

Ponosila se svojom velikom obitelji – troje djece, petero unučadi i petero praunučadi, koje je sve jako voljela, baš kao i posao, životinje i poljoprivredu. Bila je uvijek spremna za novi radni dan i sve što on donosi. 

Kupci su je do nedavne bolesti mogli vidjeti sa sinom Željkom za pultom na tržnici. Iz njenog odnosa s kupcima osjetilo se da je voljela ljude i uvijek bi ih dočekala s osmijehom i lijepom riječi. 

Počivala u miru! (www.icv.hr) 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content