Maškare preuzele vlast u Našicama: Gradonačelnik Krešimir Kašuba predao ključeve grada dječjoj dogradonačelnici Lari Matulić

U središtu Našica danas (srijeda) je održan dječji maskenbal. Brojni mališani, članovi Dječjeg vrtića “Zvončić” i Društva naša djeca Našice okupili su se na trgu i pokazali svu raskoš svojih maski i talenta.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba rekao je kako u ovo doba godine već tradicionalno predaje ključeve Grada maškarama, pa ih je tako i danas predao dječjoj dogradonačelnici Lari Matulić, a ona je iskreno zahvalila gradonačelniku na povjerenju i rekla okupljenoj djeci da se lijepo zabave uz krafne, čaj i dobru glazbu.

Darija Vlajnić, ravnateljica DND-a Našice izrazila je veliko zadovoljstvo brojem okupljene djece na glavnom trgu.

– Sve je veselo i prepuno maski, a djeca su se jako lijepo maskirala. Zahvaljujem se učiteljicama, odgojiteljicama i ravnateljicama što su došle na ovogodišnji dječji maskenbal. Vrijeme je lijepo, svi su veseli i zadovoljni i mislim da će se jako dobro zabaviti – rekla je Vlajnić.

Gradonačelnik Kašuba naglasio je kako je dječji maskenbal manifestacija u kojoj jednako uživaju i mali i veliki.

– Lijepo je danas vidjeti ovako velik broj vesele djece na istom mjestu, ali i ravnatelja, odgojitelja, roditelja, učitelja… Drago mi je što imamo ovu doista prekrasnu tradiciju. Simbolično su predani ključevi Grada Našica kako bi se mogli zabaviti i uživati u ovom maskiranom danu – dodao je K. Kašuba.

Foto-8

Ravnateljica Dječjeg vrtića “Zvončić” Snježana Kanđera rekla je kako su maškare već tradicija u njihovom vrtiću i gradu.

– Polaznici dječjeg vrtića nositelji su ove vesele i razigrane manifestacije u gradu. Djeca zajedno s roditeljima i odgojiteljicama stvarno su se potrudila napraviti lijepe i kreativne maske. Ovo je već druga godina da organiziramo maškare na trgu i svake godine je sve više publike koja nas prati, odnosno mama, tata, baka, djedova, susjeda i svih ostalih prolaznika. Nadam se da će se i današnja manifestacija urezati u srca djece kao jedna lijepa uspomena. U petak nas čeka završna svečanost, kruna manifestacije, gdje ćemo pokazati sve što smo radili protekla dva tjedna s djecom, odnosno kako smo poticali maštu, kreativnost, stvaralaštvo i uživljavanje u različite uloge junaka koje djeca simpatiziraju – zaključila je ravnateljica Dječjeg vrtića “Zvončić”.

(www.icv.hr, eš, foto: E. Šubić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content