OPĆINA ČAČINCI Potpisani ugovori o radu s 12 žena, kroz projekt “Zaželi” započinje skrb o 72 krajnja korisnika

Nakon što je u prosincu ministar Marin Piletić, uz predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Antu Lončara, načelniku Alenu Jurencu uručio ugovor za projekt “Zaželi bolji život u općini Čačinci III”, današnjim (srijeda) danom započinje njegova provedba.

Naime danas je u Velikoj općinskoj vijećnici načelnik Alen Jurenac potpisao 12 ugovora o radu sa ženama koje će u narednih šest mjeseci skrbiti o 72 krajnja korisnika s područja općine Čačinci.

-Riječ je o projektu vrijednom 78.741,78 eura kojim će se osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena na području naše općine, čime će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika. Specifičnost treće faze je što dolazi između dva financijska razdoblja i zbog toga je rok trajanja samo šest mjeseci, a iznos sredstava koja su se mogla povući je bio znatno manji. Prema riječima resornog ministra Marina Piletića, iduća, četvrta faza, trebala bi trajati tri godine – rekao je prilikom potpisivanja ugovora načelnik Jurenac.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content