Potpisani ugovori o radu s deset žena koje će brinuti o 60 krajnjih korisnika na području grada Orahovice

Kako je poznato, krajem prošle godine Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike donijelo je Odluku na temelju Zakona o uspostavi okvira za provedbu europskih, strukturnih i investicijskih fondova i odluke o donošenje smjernica u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali”, o financiranju i postupku odabira projekata u okviru trajnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za projekt “Zaželi -program zapošljavanja žena – faza III”.

Ugovori su potpisani također krajem 2022. godine na Savjetu za Slavoniju, Baranju i Srijem u Pitomači, a jučer (utorak) je gradonačelnik Orahovice Saša Rister potpisao ugovore sa ženama koje će u ovoj fazi projekta skrbiti o krajnjim korisnicima.

-Projekt Grada Orahovice “Zaželi – pomoć u kući starima i nemoćnima s područja grada Orahovice” u maksimalnom iznosu potpore je 493.861,65 kuna ili 65,546,71 eura. U ovoj fazi programa bit će zaposleno 10 žena koje će brinuti o 60 starih i nemoćnih osoba, partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb Slatina, a ukupno trajanje ovog programa je osam mjeseci. Ovaj program itekako je važan i potreban jer znamo koliko je starim i nemoćnim osobama važna pomoć, a isto tako putem istog zapošljavaju se žene srednje dobi s područja grada – rekao je gradonačelnik Rister.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content