Stanje u prometu prošlog tjedna: Najveća koncentracija alkohola zabilježena u Detkovcu

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano sedam prometnih nesreća. U dane vikenda dogodile su se tri prometne nesreće koje su prouzročili mladi vozači. U jednoj ima ozlijeđenih osoba, a riječ je o vozaču i putniku u osobnom automobilu. Nesreću je prouzročio mladi vozač pod utjecajem alkohola, izvijestila je u ponedjeljak PU virovitičko-podravska. 

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 292 prekršaja i to 42 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja (od kojih 11 kod mladih vozača), 54 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 43 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 30 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 4 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Tijekom proteklog tjedna su sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena 4 vozača, od kojih 2 zbog odbijanja alkotestiranja, jedan zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedan zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola prije stjecanja prava na upravljanje.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,35 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 57 godina u nedjelju u 11,45 sati u Detkovcu.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content