VPŽ dobila prvog seniorskog izbornika jedne hrvatske muške reprezentacije: Goran Perkovac iz Slatine izabran za izbornika rukometaša!

Na svojoj današnjoj sjednici (srijeda), Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza saslušao je izvještaj koordinatora struke Line Červara o nastupu reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj i nije ga prihvatio, piše HRS.

Na prijedlog koordinatora struke Line Červara, UO HRS-a jednoglasno je razriješio kompletan Stručni stožer muške seniorske reprezentacije.

Na prijedlog koordinatora struke Line Červara, koji je podržao i dopredsjenik za muški rukomet Zoran Gobac, izabran je novi izbornik muške seniorske reprezentacije. To je Goran Perkovac. On je dobio jednoglasnu podršku svih članova Upravnog odbora.

Istodobno, ukinuta je funkcija koordinatora struke pa je samim time i Lino Červar razriješen te dužnosti.

Iza Gorana Perkovca bogata je rukometna karijera. Rođen je u Slatini 1962. godine. S rukometom je krenuo u Slatini. Nakon kratkog boravka u Krivaji iz Zavidovića, deset godina bio je igrač zagrebačkog Medvešćaka. U Švicarsku odlazi 1989. godine, gdje je prvo izgradio svoju igračku, a zatim trenersku reputaciju. Igrao je za Luzern, Suhr i Pfadi Winterthur, a kao trener je vodio Suhr, Pfadi Winterthur, Kadetten Schaffhausen i Luzer u Švicarskoj te Minden i Lübbecke u Njemačkoj. Bio je izbornik švicarske i grčke reprezentacije.

U trenerskoj karijeri osvojio je pet naslova prvaka i četiri Kupa Švicarske, a 2007. godine proglašen je za trenera godine u Švicarskoj.

S 2637 pogodaka postignutih u 359 utakmica, Perkovac je prvi strijelac svih vremena Švicarske rukometne lige. Za hrvatsku reprezentaciju odigrao je 192 utakmice i postigao 300 zgoditaka.

Uz niz klupskih naslova, koje je osvojio kao igrač, ima reprezentativne brončane i zlatne olimpijske medalje te srebra na Svjetskom prvenstvu u Islandu i bronce na Europskom prvenstvu u Portugalu.

(www.icv.hr, mš, HRS)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content