2. ŽNL ISTOK Zrinski se pobjedom u Jugovom Polju učvrstio na vrhu tablice, Munja efikasna na gostovanju u Bakiću, tri susreta završila rezultatom 2:2

Proteklog vikenda na teren su se vratili i županijski drugoligaši u skupini Istok, a odmah u prvom proljetnom kolu odigran je derbi susret dvije vodeće momčadi lige.

Plavi su u Jugovom Polju ugostili Zrinski iz Nove Bukovice, a cilj domaće momčadi bio je izjednačiti se na vrhu s vodećom i najefikasnijom momčadi lige. To im nije pošlo za rukom, a utakmica je bila riješena u drugom dijelu susreta. Domaću obranu “probio” je odličnim udarcem iskosa Tomislav Kurtić koji je za 0:1 pogodio u 60. minuti, dok su se za konačnih 0:3 pobrinuli Matej Šimek u 83. te Silvio Matota u 85. minuti utakmice. Dodajmo kako je od 73. minute domaća momčad igrala s igračem manje budući da je zbog dvije javne opomene isključen Kristijan Bičanić.

Najuvjerljivija u 10. kolu bila je Munja iz Velikog Rastovca koja je postigla sedam zgoditaka na gostovanju u Bakiću. Petar Majetić, Danijel Bosak i Josip Vida tresli su mrežu u prvom dijelu za sigurnu prednost od 0:3, Vida je u nastavku dodao još dva pogotka, a dvostruki strijelac u nastavku, za konačnih 0:7, bio je Felipe Goncalaves de Oleveira Eloi.

Preostale tri utakmice završile su bez pobjednika, identičnim rezultatima 2:2, a prva od njih bila je ona između Grabića i josipovačkog Dinama. Domaći sastav poveo je golom Marka Grgića pred kraj prvog poluvremena, dok je stvari na početak vratio Ivan Tašić u 67. minuti utakmice. Dvije minute kasnije bilo je 1:2, pogodak za goste postigao je Vedran Gabud, dok je bod Grabiću osigurao Alen Alilović u 83. minuti utakmice.

Krčevina je na gostovanju kod čađavačke Mladosti 1930. dva puta bila u prednosti golovima Alena Đuraseka, no domaća momčad u oba se navrata uspješno vratila u utakmicu. Za prvo izjednačenje pobrinuo se Livio Brozović, dok je konačan rezultat postavio Tomislav Kovač u 82. minuti utakmice iz kaznenog udarca.

Istu situaciju gledatelji su mogli vidjeti i u Ćeralijama gdje je gostovao Standard iz Nove Šarovke. Darko Tušek bio je dvostruki strijelac za goste, dok su Ćeralije u utakmicu vraćali Dario Jozić i Danijel Čović. Svi golovi u ovoj utakmici postignuti su u prvom dijelu, dok su u nastavku mreže mirovale.

(www.icv.hr, mra, foto: ICV)

2. ZNL Istok 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content