Američka tvrtka Jabil stiže u Osijek: Proizvodni pogon medicinskih protetskih dijelova i mikročipova te matičnih ploča za autoindustriju, bit će gotov početkom 2024. i zapošljavat će 1500 kvalificiranih radnika

Višemjesečna nagađanja o dolasku američkog investitora koji će u Industrijskoj zoni u Nemetinu otvoriti veliki proizvodni pogon, danas će na izvanrednoj press konferenciji zakazanoj u 13 sati, potvrditi gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Nakon nje bi trebalo biti poznato još detalja o velikom investitoru za kojeg se sada zna da je riječ o američkoj kompaniji Jabil, jednoj od najvećih svjetskih pružatelja proizvodnih rješenja, s više od 250.000 zaposlenih u 30 zemalja.

U Osijeku Amerikanci planiraju otvoriti centar izvrsnosti u kojem će zaposliti 1500 kvalificiranih radnika.

Prema onome što se moglo iščitati sa stranica Ministarstva gospodarstva iz procjene utjecaja na okoliš za gradnju građevine u Nemetinu, riječ je o tvornici za proizvodnju medicinskih protetskih dijelova i mikročipova te matičnih ploča za autoindustriju.

Za potrebe izgradnje proizvodnog pogona, koji bi trebao biti dovršen početkom 2024. godine, Amerikanci su zakupili svih preostalih devet parcela u osječkoj Industrijskoj zoni Nemetin, gotovo 170 tisuća četvornih metara.

-Širenje poslovanja strateška je odluka koja je u skladu s fokusom Jabila na dugoročne trendove i rast u područjima obnovljive energije, električnih vozila, zdravstva, 5G mreže i clouda. Novi će pogon biti središte Jabilove stalne predanosti inoviranju, održivosti i pružanju sveobuhvatnih proizvodnih rješenja korisnicima – ističu na stranicama Jabil Osijek, na kojj su već oglasili i svoje potrebe za menadžerima, inženjerima te cijelim nizom potrebnih djelatnika na radnim mjestima u operacijama, opskrbnom lancu, financijama i ljudskim resursima.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content