“Gromovi” danas u Düsseldorfu igraju prvu utakmicu osmine finala EHF Europske lige, Tamše poziva na oprez

Momčadi u EHF Europskoj ligi, nakon odigrane grupne faze, danas (utorak) prvim utakmicama osmine završnice kreću u eliminacijsku fazu.

Našički NEXE koji je osvojio prvo mjesto u skupini C gostuje u njemačkom gradu Düsseldorfu, gdje svoje domaće utakmice, zbog rata u domovini, igra ukrajinska momčad Motor iz Zaporožja.

Motor inače igra 2. Bundesligu u kojoj se trenutno nalazi na 17. poziciji na tablici s 15 osvojenih bodova. U prošlom kolu ukrajinska momčad poražena je na svom terenu od Nordhorn – Lingena 35:27.

“Gromovi s Krndije”, u protekom kolu Paket 24 Premijer lige ostali su bez bodova. Poraženi su od vječitih hrvatskih prvaka PPD Zagreba 30:25.

Utakmicu u Düsseldorfu najavio je trener Branko Tamše.

– Čeka nas jako teška utakmica protiv ekipe Motora iz Zaporožja, jako dobra ekipa koja je odlično pokrivena na svim igračkim pozicijama. Igraju drugu Bundesligu, ali su nekako više fokusirani na nastup u EHF Europskoj ligi. Moramo znati da je njihov narod u ratu i da će se u njima zbog toga sigurno probuditi svojevrstan inat i želja da se što bolje prezentiraju na europskoj rukometnoj sceni. Stoga mi moramo biti jako pametni i prije svega mirni u glavama i odigrati najbolje što možemo. Pred nama je 120 minuta, dvije utakmice i dat ćemo sve od sebe da napravimo što bolji rezultat ali ponavljam, neće biti nimalo lagano – izjavio je Tamše.

Utakmica se igra u dvorani Castello Düsseldorf u 18:45 sati. Ulaz će biti slobodan, a prijenos susreta je na kanalu Arena Sport.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content