Iza DVD-a Našice velikih 135 godina rada: Održana godišnja izvještajna skupština, novi zapovjednik Robert Hren

U subotu, 11. ožujka, Dobrovoljno vatrogasno društvo Našice održalo je svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu kojoj su, osim članova društva, bili nazočni i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Žagar, predsjednik JVP Našice Danijel Matković, predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić, direktorica Turističke zajednice Našice Ines Resler i brojni prijatelji društva.

Skupštinu je otvorio predsjednik DVD-a Viktor Lončarić pozdravivši nazočne i zahvalivši se gostima na dolasku. Potom se pristupilo dnevnom redu gdje je predstavljen rad u proteklom razdoblju u kojem se najviše sati i veliki dio financija utrošio na uređenje prostorija.

Nakon toga su sve točke dnevnog reda izglasane jednoglasno, a jedina promjena je da Tomislav Ivić više nije zapovjednik, jer zbog poslovnih obveza odlazi u Osijek, a na njegovo mjesto dolazi Robert Hren.

Na samom kraju su podijeljene spomenice za 10, 20, 40 i za čak 50 godina članstva u društvu koje je dodijeljeno Jozi Riger. Priznanje za poseban doprinos radu i razvoju društva dobili su Hrvoje Divjanović i Mario Ladnjak, dok je priznanje za izniman doprinos u radu i razvoju društva primilo bratsko društvo Kaštel Sućurac.

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba rekao je kako DVD Našice slavi velikih 135 godina rada i postojanja i kako su oni najstarija udruga u gradu.

– Iznimno smo ponosni na njih i njihov rad i bilo mi je drago čestitati im na tome. Naime, njihovo djelovanje nije samo na gašenju požara i radu na poplavama nego i dovoženje vode u mjesta u okolici grada Našica, gdje stanovnici nemaju vode, ali to uskoro neće biti potrebno. Do sada su odradili niz humanitarnih manifestacija, te volonterskih, redarskih i zaštitničkih poslova, a da ne spominjem njihov doprinos na prošlogodišnjem Adventu – naglasio je Kašuba, a potom se osvrnuo i na odlazak dosadašnjeg zapovjednika Tomislava Ivića.

-Ovo je bila prilika i zahvaliti se Tomislavu Iviću na ogromnom doprinosu DVD-u i drugim udrugama i čestitati mu na odlasku na novo radno mjesto. Njegov rad je hvalevrijedan i on je prepoznat kao pravi primjer volonterstva, a isto tako je velik poticaj za mlade kako treba raditi jer svojim volontiranjem i iskustvom čini primjer vatrogastva i svega što ono predstavlja. On svojim primjerom pokazuje kako se kvalitetno može živjeti u svom gradu i potiče i nas da budemo bolji. Poželio sam mu još puno godina uspješnog rada u budućnosti – zaključio je Kašuba i čestitao novom zapovjedniku Robertu Hrenu.

Viktor Lončarić je rekao kako je prošla godina bila turbulentna i financijski teška.

– Budući da je Javna vatrogasna postrojba dala svoju cisternu u Primorje, mi smo izašli u susret Gradu i uskočili s odvozom vode mještanima. Trenutno je najveći problem opadanje broja članova iz raznih razloga, mlade je teško privući i aktivno radimo na tome da povećamo taj broj. Imamo ovaj ogromni prostor i velika sredstva trošimo za održavanje, a znatna sredstva moramo još uložiti u uređenje doma i tu vjerujem da će nam pomoći Grad i Županijska vatrogasna zajednica. Planiramo u ovom domu napraviti obučni centar za cijelu istočnu regiju. Imamo kavez za obuku vatrogasaca koji je najsuvremeniji u Hrvatskoj i uzeli smo požarnu kuću koja je konstrukcijski gotova, a još treba dio sredstava da bi se dovela u funkciju. Od aktivnosti u prethodnoj godini, zbog preuzimanja gašenja požara od strane Javne vatrogasne postrojbe Našice, uglavnom smo izlazili u slučaju nevremena, poplava i većih nepogoda njima u pomoć, natjecanja su zbog pandemije koronavirusa prestala i sada ponovno aktiviramo i privlačimo mladež da sve vratimo u stanje kako je bilo i prije pandemije – rekao je Lončarić.

Krešimir Žagar naglasio je kako grad Našice primjer i u vatrogasnoj zajednici ali i u društvu.

– Neki članovi su nas nažalost napustili, ponajprije se tu ističe nedavni odlazak Zvonka Ljubljanovića, našeg počasnog predsjednika DVD-a koji je svojim radom i primjerom ostavio neizbrisiv trag u našem društvu, ali i gradu i često ćemo ga se sjećati. Njegova je vizija bila da napravimo novi obučni vatrogasni centar. Čestitam na radu svima vama koji ste postali osposobljeni vatrogasci i časnici, ali i na obnovi doma. Grad stoji iza vas. Mislim da smo svi mi ponosni što imamo takvo društvo. Vi ste primjer dobre suradnje i pomaganja. Danas slavimo veliku obljetnicu, ali i tugujemo za onima koji nisu s nama. Kako je vatrogastvo plemenita djelatnost, zahvaljujem vam što ste uvijek spremni pomoći drugima i spasiti situaciju i želim vam što manje intervencija u narednom periodu – rekao je Žagar.

Tomislav Ivić, zapovjednik u odlasku zahvalio se na suradnji i dobrim željama za novi rad, a Robert Hren, novoizabrani zapovjednik, zahvalio se na ukazanom povjerenju i rekao kako je u društvu od 2012. godine.

– Iza sebe imam zvanje vatrogasnog časnika prve klase, profesionalac sam u Javnoj vatrogasnoj postrojbi i dugo godina radim, te sam aktivan član u svojoj postrojbi. Zahvaljujem se na izboru i ukazanom povjerenju, a isto tako se zahvaljujem bivšem zapovjedniku s kojim sam imao odličnu suradnju. Ja se nadam da ću svojim znanjem i vještinama doprinijeti statusu ove pozicije zapovjednika jer to i priliči ovom DVD-u – rekao je Hren.

(www.icv.hr, eš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content