Kroz program “Škola u prirodi” učenici posjetili orahovačke vatrogasce i upoznali se s vatrogasnom opremom

Centar za edukaciju GDCK Osijek u Orahovici i ovog proljeća provodi “Školu u prirodi” za učenike četvrtih razreda osnovnih škola iz kontinentalne Hrvatske. Tako ovog tjedna u Orahovici borave učenici dvaju osnovnih škola iz Kutine, Mate Lovraka i Stjepana Kefelje.

U nizu sadržaja po cijelom gradu, organiziran im je i posjet Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Orahovica.

-Budući da mi kao društvo imamo odličnu suradnju s Merkurom, a s djecom jako volimo raditi, otvorili smo im vrata i pokazali našu vatrogasnu opremu, vozila, kako izgledaju operativni vatrogasci kada izlaze na intervenciju, upalili veliku vatrogasnu sirenu, a najzanimljiviji dio za djecu je da su i oni na trenutak postali vatrogasci. Naime, dobili su dječje kacige i mlaznicom puštali vodu, a zatim su sjedali u auto-cisternu da bi vidjeli kako ona funkcionira. Svima nam je bilo zabavno i ovo će biti praksa za sve grupe učenika koji dođu u Orahovicu – rekao je zamjenik zapovjednika DVD-a Orahovica Darko Šramek.

Djeca su bile oduševljena, a potvrdila su to i sama na odlasku, kao i njihove učiteljice te kasnije i djelatnice Centra za edukaciju koje su prenijele kako su djeca po povratku u Centar bila puna priče o vatrogascima.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content